Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Blandet succes i Süllingerland

Rally 
09/05/07 

Med start nr. 1, tildelt af løbsledelsen, var der ligesom lagt en lille smule pres på Ib Kragh, der i weekenden 4.-6. maj, startede rally sæsonen med løbet i Tyskland, men en teknisk detalje, satte hurtigt teamet ud af konkurrencen.
 

Det var første gang den nye Clio skulle testes på en rigtig rallyprøve og hvis det gamle ord om en skidt generalprøve giver en god premiere, så kommer det til at gå stærkt til DM1.

”Bilen har kørt perfekt de gange jeg har skullet bruge den, den kørte perfekt frem til prøven, man straks vi satte i gang, kunne jeg mærke der var noget galt”, fortæller Ib. Motoren ville slet ikke op i omdrejninger, og ved bare 5.500 slog den fra og kunne næsten ikke trække sig selv. ”Vi valgte at fortsætte, men var på daværende tidspunkt godt klar over at det her løb var tabt på gulvet. Vi mistede over 40 sekunder på den ene prøve”.


(Foto: IK Rally Racing)

I flg. reglementet, skulle der køres endnu 2 prøver før det var tilladt a lave service, men det ville ikke tjene noget formål, så i stedet valgte teamet at lade bilen servicere og fejlen blev hurtigt rettet. Det betød godt nok at man blev udelukket fra løbet, men kunne køre med, uden for konkurrence og dermed gennemfør de tests som var planlagt hjemmefra. Dermed var turen syd for grænser, ikke spildt. Slet ikke.

”Vi kom ud og køre på prøverne, fik fornemmelsen af fart og ikke mindst fornemmelsen af den nye bil, som har en noget anderledes køremønster end den gamle Megane”, fortæller Ib.

Bremsepunkterne før svingene er meget forskellig fra den større Megane. Ib kunne nu koncentrere sig om at køre et passende tempo, det var højt på asfalt, men der var tid til at tage den lidt med ro på de til tider, meget ujævne grus sektioner, dog blev det til en afkørsel på 3. sidste prøve.

”Jae, jeg skulle vist lige spille ”lidt smart” og pludselig hang vi så der på maven uden at hjulene kunne nå jorden og det kostede godt 1½ minut, inden der kom hjælp og vi blev løftet fri”, slutter Ib.

På løbets sidste prøve, skulle 6 biler sendes af sted ad gangen med 10 sekunder mellemrum og heldigvis startede Ib først i den gruppe han havnede i. dermed var vejen foran fri, og efter blot 1½ omgang, havde han indhentet den bagerste, så farten er der ikke noget galt med.

Torsdag d. 10. maj, sender TV2 ZULU igen et afsnit af ZULU Djævleræs fra Nysumbanen, og her er det Ib Kragh, som kører tur med de kendte. I Clioens højresæde lander bl.a. Bubber, Victoria Franova, Anja Stensig m.f. Om de kønne piger forstyrrede Ibs koncentration, kan altså ses torsdag aften på TV.

IK Rally Racing


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: