Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Gynmasieelev vandt premiere på Volkswagen Polo Cup

Polo Cup - DK 
07/05/07 

Kennie Frydkjær-Jensen kørte sig i front i Danmarks nye mærkeklasse
Den 18-årige handelsgymnasieelev Kennie Frydkjær-Jensen, Fredensborg, kørte sig til tops, da der ved Bosch Car Service Åbningsløbet søndag eftermiddag var premiere på dansk bilsports nye mærkeklasse, Volkswagen Polo Cup.
 

17 splinternye og helt identiske Volkswagen Poloer var til start med lige så mange chauffører, der havde vidt forskellig baggrund. En række kørere havde erfaring fra andre motorsportsklasser med sig i bagagen – og var derfor fra start udstyret med 20 kg erfaringsballast – mens andre var helt grønne i bilsporten, selv om nogle kom fra gokartsporten.

Det gjaldt således Kennie Frydkjær-Jensen. Han havde kvalificeret sig til startposition to ved siden af Kim Holmgaard, Aalborg, og det var da ikke overraskende den nordjyske veteran, som kom først igennem FDM Jyllandsringens første sving foran Kennie Frydkjær-Jensen, der ikke havde særligt besvær med at holde mere rutinerede kørere som Jørn Vestergaard, Esbjerg, og Jacob Ludvigsen, Århus, bag sig.


Selv om Kennie Frydkjær-Jensen (47) kom på afveje i starten, så havde han det øvrige felt bag sig ved det ternede flag
(Foto: Birger Vilén)

Men Kennie Frydkjær-Jensen ville mere end det. På den fjerde af løbets tolv omgange gik han til angreb på Kim Holmgaard, som han passerede, og herefter kunne han støt og roligt udbygge en føring, som han ved det ternede flag havde fået udbygget til fire sekunder. Kim Holmgaard holdt andenpladsen til mål, selv om Jørn Vestergaard pressede ham hårdt, men vestjyden blev selv offer for den til tider tætte kørsel i toppen, da han på sidste omgang blev passeret af Jacob Ludvigsen.

Feltets yngste mand, den 16-årige Rasmus Klarskov, Kalundborg, kørte en femteplads hjem, selv om han mod slutningen af løbet blev presset, mens Dennis Elgaard, Farsø, lillebror til den tredobbelte DTC-mester Casper Elgaard, Århus, fik sin debut som bilsportskører med en syvendeplads i feltet.

Premieren i Volkswagen Polo Cup var præget af stor gensidig respekt blandt deltagerne, og det lykkedes således alle 17 kørere at gennemføre første løb uden at skrammer, buler eller uheld.

Næste afdeling af Volkswagen Polo Cup køres ved Juniløbet på FDM Jyllandsringen den 10. juni.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - Polo Cup - DK
  •