Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Tog DM-føringen med sin første Formel Ford-sejr

F1800 
07/05/07 

Kim Mortensen kom i front i talentklassen
Ronni Jensen, Næstved, var sidste efterårs komet i Formel Ford-klassen, og den tidligere rallycross-Danmarksmester fik da også en kanonstart, da han lørdag vandt det første af to DM-tællende løb ved Bosch Car Service Service Åbningsløbet og dermed sikrede sig et reelt hattrick af sejre.
 

Men den talentfulde sydsjællænder kunne ikke helt følge stilen op, da det andet DM-løb blev kørt søndag.

Det meste af søndagen manglede Ronni Jensen kort og godt fart i bilen, og han var således på et tidspunkt nede som nummer fem, inden han fik halet en fjerdeplads hjem. Men dermed var ikke bare hans sejrsrække brudt. Hans DM-føring havde også skiftet ejermand til teamkammeraten Kim Mortensen, Vemmelev.


Ronni Jensen (60) vandt lørdag, men Kim Mortensen (62) sikrede sig med sin allerførste sejr søndag føringen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford.
(Foto: Birger Vilén)

Vestsjællænderen var blevet nummer to i lørdagens heat, men i søndagens revanche var der ingen, som kunne stoppe ham. Han kørte et godt og velafbalanceret løb, hvor han støt og roligt fik oparbejdet et forspring på små tre sekunder til Søren Zylauv, Holsted, der dermed fik revanche for et noget skuffende første løb. Sønderjyden blev dog mod slutningen af løbet presset af Marco Sørensen, Svenstrup, men nordjyden kom aldrig forbi.

Blandt debutanterne klarede Mikkel C. Johansen, Sorø, sig bedst. Han kørte en fjerdeplads hjem i det første løb, men var i andet løb involveret i den hårde og skrappe konkurrence og røg et godt stykke ned i rækkerne.

Et par af de kørere, som mange havde forventet at finde forrest i feltet, løb ind i tekniske problemer. Johan Jokinen, Frederiksberg, fik meget få points på kontoen efter at have lidt under en defekt trækaksel og katalysator, mens det gik endnu værre for Tommy Nygaard, Ikast. Den 24-årige uldjyde, der i Formel Ford-kredse betragtes som en veteran, måtte således udgå af begge heats.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - F1800
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her