Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen tilfreds trods uheld

Danish
Touringcar
Challenge 

06/05/07 

Danish Touringcar Championship: Den Blå Avis Fleggaard Racings Jan Magnussen trodsede modgang og kørte sig frem til tredjeplads i DTC. Jason Watt dagens uheldigste i debut for sit nye team.
 

Jan Magnussen er overordnet optimistisk efter en blandet weekend på FDM Jyllandsringen. En tredjeplads efterfulgt af en syvendeplads og endnu en tredjeplads i dagens tre DTC-løb betyder, at Den Blå Avis Fleggaard Racings kører samler gode point i første afdeling i DTC-sæsonen.

”Generelt synes jeg, at vi er godt med, så det ser ganske fornuftigt ud. Vi har godt med fart på her på FDM Jyllandsringen, men det lykkedes bare ikke helt i hverken kvalifikation eller i løbene. En lille smule mere held i sprøjten, så havde det set meget bedre ud,” siger Jan Magnussen, der har givet publikum masser af spænding på banen.


(Foto: Motorsporten.dk)

I første løb dyster Magnussen længe med sin tidligere teamkollega i Henrik Lundgaard i et løb, der ellers er relativt udramatisk.

"Jeg fik en god start i første løb, kom forbi Michael Outzen i vores første rullende start i DTC. Herefter lå jeg efter Henrik Lundgaard, der er kendt for at bremse utroligt sent. Jeg hang for længe bag ham på fjerdepladsen, men jeg kom inden om med få omgange tilbage," siger Jan Magnussen efter løbet, hvor han åbner sæsonen med en godkendt tredjeplads.

I andet løb, hvor der bliver vendt op og ned på toppen i startrækkefølgen, ligger Magnussen efter rivalen Casper Elgaard. På første omgang dykker han inden om Elgaard, men har på det tidspunkt ikke varme nok i dækkene.


(Foto: Motorsporten.dk)

”Jeg bremser så sent, at jeg faktisk kommer op til Henrik Lundgaard, der ligger foran Casper Elgaard. Jeg rammer ham en smule bagi og på de kolde dæk kurer jeg over i Casper. Det er nok det, jeg får en strafbane for,” siger Jan Magnussen.

”Jeg har været lidt fanget bag forhjulstrækkere i et par løb i dag og fik strafbane i andet løb, men jeg tror, at dommerne måske havde et godt øje til mig efter straffen, så fra da af var jeg ekstra forsigtig med at overhale,” siger Jan Magnussen.

Efter strafbanen, der koster Den Blå Avis Fleggaard Racings kører to placeringer, ender Magnussen på en syvendeplads i løb nummer to.

Midtvejs i dagens tredje og sidste løb ligger Jan Magnussen lige efter atter en af de nævnte forhjulstrækkere, denne gang Michel Nykjær. Efter at have prøvet at finde en vej forbi Nykjær lykkes det Magnussen at bremse sig udenom SEAT-køreren for enden af den korte publikumslangside. Her kommer Big Mag så langt op på siden af sydsjællænderen, at han kunne dykke inden om i Hesteskoen. Da havde de to kombattanter dog brugt så lang tid på at kæmpe, at forspringet op til de to forankørende var for stort. Dermed er Magnussens anden tredjeplads denne søndag en realitet.


Jan i nærkamp med Michel
(Foto: Motorsporten.dk)

Den Blå Avis Fleggaard Racing skal i aktion igen, når DTC kører på svenske Sturup Raceway.

Team Den Blå Avis

Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Team Den Blå Avis
 • Jyllandsringen
 • 06/05/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS