Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Sæsonpremiere på godt og ondt

Advan Cup 
07/05/07 
Yokohama

Der var stor spænding hos JA Motorsport til sæsonens første løb på Jyllands-Ringen. Nu skulle sæsonens mange kilometer træning i den nye BMW 120i omsættes til rigtigt motorløb, og med den nye motorstyring var forventningerne sat på lidt over middel i erkendelse af, at træning er et; men løb er noget helt andet.
 

Forventningerne blev indfriet under den frie træning. Bilen kørte eksemplarisk, og en træningstid som nummer fire skabte længe forhåbning om et godt resultat i tidtagningen. Håbet led et knæk lige inden afslutningen af træningen, da motorstyringen af endnu ukendte årsager gik på nødprogram. Trods hektisk aktivitet inden tidtagningen lykkedes det ikke at finde årsagen til fejlen, og derfor blev tidtagningen ikke nogen succes.


Anders Majgaard i sving 1
(Foto: Spider-Web.dk)

”Vi ved ikke, hvad der gik galt, men motorstyringen gik kaput to omgange inden træningen sluttede. Vi har ikke kunnet finde fejlen, så jeg må bare køre ud og forsøge at begrænse tidstabet i kvalifikationen. Første heat skal bare gennemføres uden at tabe alt for meget, men der bliver det vigtigt at planlægge kørslen, så jeg hele tiden undgår at tabe fart. Når vi er færdige i dag, kører vi bilen op til Arne Staun i Ålborg, og så håber vi på, at vi kan finde og rette fejlen inden i morgen tidlig”, sagde en lidt sammenbidt Anders Majgaard mens han fra pitlane betragtede Ferrari-klassens tidtagning.


I mål på en flot 6. plads
(Foto: Spider-Web.dk)

Desværre må man sige, at der ikke var meget at stille op under kvalifikationen. Bilen kørte i princippet fint, men det var tydeligt, at der manglede 15-20 heste under hjelmen, så en placering som nummer 16 var ikke uventet. Taktikken til første heat var meget defensiv. Alle nærkampe skulle undgås, og konkurrenternes indbyrdes kampe og småfejl skulle udnyttes maksimalt. Da heatet blev flaget af, var Anders rykket tre pladser frem – en indsats han godt kunne være tilfreds med.

Turen til Ålborg fik løst problemet med motorstyringen, og en topmotiveret Anders kørte på banen til 2. heat. Arne Stauns arbejde havde virket og med fuld kraft på motoren gik det frem gennem feltet. Flot og stabil kørsel og en stribe overhalinger bragte den rød-hvide BMW til en 6. plads. ”Den bil kører bare fantastisk. Jeg mangler en del for at køre lige så hurtigt som Kim Lund, men hvem gør ikke det i øjeblikket”, kommer det glad fra Anders. ”Vi skal nok finde den tid, og så bliver det rigtig sjovt.”

JA Motorsport


Læs mere om:
 • Anders Majgaard
 • JA Motorsport
 • Jyllandsringen
 • 06/05/07 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her