Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Nu har Anders farten

Advan Cup 
08/05/07 
Yokohama

- men han mangler heldet!
Peugeot køreren Anders Christensen viste ved Åbnings- løbet på Jyllands-Ringen, at han nu har fået fart i både 307 EPO raceren og ham selv, men han manglede lige det held der også skal til for at sikre sig topresultaterne.
 

Efter problemerne med bremse sensorerne ved den sidste testdag, var alt blevet gået igennem endnu en gang og samtlige sensorer skiftet, så raceren skulle stå helt optimal til den første fri træning lørdag formiddag.
Her viste Anders Christensen at alt nu fungerede som det skulle, da han kørte 8. hurtigste tid ud af de 31 deltagende kørere.


(Foto: Motorsporten.dk)

At tiden ikke bare 'var en enlig svale' beviste Anders senere på dagen, da han i tidtagningen kørte den 6. hurtigste tid, kun 1,1 sekund fra topkøreren i klassen.

Sent lørdag eftermiddag kørte Advan Cup kørerne deres første løb, 10 omgange, dem udnyttede Anders på bedste vis - han kørte sig yderligere et par placeringer frem i feltet i forhold til hans startposition, således at han krydsede målstregen som nummer fire - og han var meget tæt på de to foran kørende, henholdsvis 0,5 og 0,3 sekund!

Lørdagens gode resultater gav gode udsigter til klassens enlige løb om søndagen, men her svigtede heldet (og bremserne) igen Anders.
Efter blot tre omgange, var løbet slut for hans vedkomne.
Bremse problemerne vendte tilbage, ABS'en svigtede og i en indbremsning til et af svingene bremsede bilen kun på et hjul, og han ramte helt utilsigtet Kim Holmgaard, der desværre blev spundet rundt, og dermed ramte Anders' på baghjulet.
Dette resulterede i en skæv bagbro på Anders' racer, udover de rent kosmetiske skader.


(Foto: Motorsporten.dk)

"Det var en ærgerlig måde at slutte en ellers meget god weekend på, nu hvor det endelig ser ud til at farten er ved at være der" - udtaler Anders Christensen - "jeg startede 3'er i det andet løb, og var tæt på at komme først ind i svinget for enden af langsiden, men valgte at trække mig for ikke at lave buler, og blot et par omgange senere får jeg så bremsesvigtet, og rammer uheldigvis Kim's SEAT - det var bestemt ikke med i mine planer for weekenden!"

Hele bremsesystemet bliver nu splittet ad igen, og gennemgået en gang mere, så 307'eren kan stå raceklar til løbet på Sturup Raceway den 26. og 27. maj, hvor de to næste afdelinger i Advan Cup mesterskabet køres.
Her forventer Anders at alle problemerne er løst, samt at farten stadig er der, for det er en bane som han godt kan lide at køre på, og som han har gode minder fra.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Kim Holmgaard
 • Jyllandsringen
 • 06/05/07 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her