Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DTC Cup

God sæsonstart for JM Racing

DTC Cup 
07/05/07 

JM Racing fik en rigtig god sæsonstart i weekenden på FDM Jyllandsringen. I DTC-klassen viste Michael Outzen (Ringe) sig som den vel nok stærkeste trussel for Team Essex, mens Tom Pedersen (Christiansfeld) fik en flot debut for teamet, hvor han kom på podiet i DTC Cuppen og konstant var i top 10.
 

”Vi er glade for weekenden i det store og hele, selv om der kom skår i glæden, da Michael måtte udgå på startstregen til finalen,” indrømmer teamchef Jens Ole Mathiesen. ”Michael var jo fuldt på højde med de to Essex-kørere, og der var langt ned til de næste, og også vores andre kørere gjorde det godt, og specielt Tom viste, at han havde god speed i bilen. Her fra teamets side vil vi gerne ønske Team Essex et stort tillykke. Dem tager vi hatten af for, men selv om vi også respekterer deres professionalisme, så vil vi gøre alt for at køre fra dem. Det er dem, vi allerhelst vil slå!”

Michael Outzen og Tom Pedersen var hele weekenden konstant med i top 10, og det var kun diverse uheld, der betød, at de ikke begge ikke sluttede længere fremme. Michael Outzen havde således takket være en meget stærk præstation med en andenplads i det andet kvalifikationsheat sikret sig tredjebedste startposition til finalen, men da startlamperne blev slukket, holdt hans bil helt stille.

”Startlyset hang simpelthen for lavt, og jeg kunne overhovedet ikke se noget for taget på Casper Elgaards bil foran. Jeg kaldte over radioen og bad dem sige, hvornår jeg skulle køre, men radioforbindelsen var for dårlig, og så måtte jeg holde den på gassen for længe, og det kunne koblingen ikke holde til,” fortæller Michael Outzen. ”Men jeg synes selv, at vi gjorde det rigtigt godt. Vi fik en masse ud af det, vi havde med. Vores speed var rigtig god, og så tror jeg, at vi kan matche de andre lidt bedre, når vi får testet lidt mere.”


Michael Outzen var uheldig, da han skulle starte som nummer tre i finalen.
(Foto: JM Racing)

Indtil han måtte udgå, havde Michael Outzen lignet en meget sikker vinder af DTC Cuppen, men JM Racing blev også repræsenteret på podiet, da der skulle uddeles præmier til de tre bedste privatkørere. Tom Pedersen sluttede nemlig finalen på en ottendeplads som næstbedste privatkører, men inden da havde han været langt fremme i bl.a. det første kvalifikationsheat.

”Jeg kunne måske være blevet sekser i første heat, men jeg fik to strafbaner for at have kørt udenfor banen, og det synes jeg faktisk var uretfærdigt, for der lå i forvejen så meget grus på banen, at alle kørerne foran mig også gjorde det,” siger Tom Pedersen. ”Jeg blev syver i Super Pole, som gik over al forventning, og i det hele taget må jeg sige, at min målsætning for weekenden blev opfyldt.”

Michael Outzens og Tom Pedersens indsats var i øvrigt så god, at JM Racing efter årets første DTC-afdeling nu indtager andenpladsen i teammesterskabet.

For mandskabets andet hold i DTC-serien – JM Racing II med Peter Ager (Esbjerg) og René Rasmussen (Frederikssund) – blev sæsonpremieren efter omstændighederne også god. René Rasmussen fik således points på kontoen i to af heatene.

”At komme hjem fra Jyllandsringen med det resultat var tilfredsstillende på dagen i forhold til, at jeg om formiddagen stod og slet ikke skulle køre noget, da min motor var gået i stykker. Men så lånte John Nielsen og Team Essex mig en motor, og det kan jeg ikke sige tak nok for, for ellers havde jeg ikke kørt,” siger René Rasmussen. ”Men når vi får trænet lidt mere og kommer mere i gang, så tror jeg, at det kommer til at gå helt fint, for min nye bil er meget bedre end den, jeg havde sidste år.”

Mens Michael Outzen, Tom Pedersen og René Rasmussen alle er gamle i gårde i DTC-sammenhæng, så var det første gang, at Peter Ager skulle prøve kræfter med kongeklassen.

”Jeg synes, at det efter omstændigheder gik nogenlunde fornuftigt, selv om det nok ikke var nogen prangende debut,” indrømmer Peter Ager. ”Men en attende- og en sekstendeplads i de to første løb og så en klassificering som tyver efter at være udgået i finalen var nok det, jeg kunne få ud af det. Men det er skægt at komme ud at køre DTC. Det var close race, men folk kører pænt, og det er marginalerne, som er afgørende.”

JM Racing

Læs mere om:
  • Michael Outzen
  • Tom Pedersen
  • JM Racing
  • Jyllandsringen
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •      ASETEK SIMSPORTS