Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Casper Elgaard startede titelforsvar med sejr

Danish
Touringcar
Challenge 

07/05/07 

Det nye afviklingsformat i DTC med rullestarter bestod med succes sin prøve
Casper Elgaard, Århus, lagde ud med et stærkt titelforsvar i Danish Touringcar Championship, da han på FDM Jyllandsringen søndag eftermiddag vandt årets første løb, Bosch Car Service Åbningsløbet.
 

Den forsvarende mester lagde ud med at vinde det første kvalifikationsheat, køre sig fra ottende- til femtepladsen i det andet kvalifikationsheat, og så førte han ellers hele finalen fra pole position til det ternede flag med John Nielsen, England, som sin skygge.

”Det var en fantastisk start på sæsonen. Sidste år synes vi selv, at vi startede rigtigt godt, og nu har vi gjort det endnu bedre,” sagde en glad Casper Elgaard, der med dagens sejr meget naturligt også har iført sig førertrøjen i den samlede stilling. ”Når man starter sæsonen, er der masser af spørgsmål om, hvor vi står, og det er fantastisk at give mekanikerne denne her sejr.”


Casper Elgaard vandt søndagens premiere i DTC og han fører nu mesterskabet
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Bosch Car Service Åbningsløbet var premiere for et nyt afviklingsformat, hvor to kvalifikationsheats med rullende start gik forud for finalen, og dagen endnu helt uden kaotiske startkarambolager, sådan som mange havde forudset.

”Det er dejligt, at der er kommet rullestarter, og vi fik bevist, at vi sagtens kan køre i DTC uden at lave buler,” sagde Michel Nykjær, Tappernøje, som vandt det ene kvalifikationsheat og blev nummer fire i finalen. ”Rullestarterne gør det også mere lige med konkurrencen i klassen. Det var fint, og jeg er tilfreds med resultat, selv om BMWerne er en klasse for sig i øjeblik.”

Også Henrik Lundgaard, Hedensted, var glad for forløbet af søndagen på FDM Jyllandsringen.

”Mange gange frygter man jo, at det skal ende i noget roderi i første sving, men i dag glædede jeg mig til at komme ud at køre, og jeg synes også, at resultaterne er okay,” sagde køreren, som gav det debuterende Chevrolet-mærke en syvendeplads i finalen. ”Vi var lidt uheldige med det resultat, vi fik i andet heat, og det gav ikke den bedste udgangsposition til finalen, men jeg synes virkelig, at vi har kørt godt denne gang.”

Tredjepladsen i finalen gik til Jan Magnussen, England, der ikke havde helt den sæsonstart, som den tidligere mester havde håbet på. Det første kvalifikationsheat var også endt med en tredjeplads, mens han i det andet måtte indkassere en strafbane for at have påkørt Henrik Lundgaard og Casper Elgaard under et overhalingsforsøg.

”Efter omstændighederne har det været okay, men vi vil gerne haft flere points og været tættere, men der har været en del trafik, det har været svært at komme udenom, og der kom for stort et hul op til Essex,” fortæller Jan Magnussen. ”Vi havde en meget god racerbil, men jeg kunne ikke rigtigt bruge den til ret meget, fordi jeg hang fast i trafikken, men med de problemer, vi har haft, er tredjepladsen god nok.”

En af dagens uheldigste – men samtidigt også heldigste – kørere var Michael Outzen, Ringe. Han lå konstant i top fem og havde mulighed for en sejr i et kvalifikationsheat, men da starten skulle gå brændt hans kobling af. Bilen holdt bomstille, men fynboen kunne glæde sig over, at alle de følgende kørere kunne passere ham uden problemer.

Michael Outzens exit gjorde det også lettere for den regerende mand i DTC Cuppen, Philip Andersen, Risskov, der også startede sit titelforsvar med en sejr, mens Tom Pedersen, Christiansfeld, holdt JM Racings fane højt med en andenplads i DTC Cuppen foran debutanten Kristian Poulsen, Padborg.

”Det var ikke så nemt, som jeg havde regnet med,” sagde sidste års toer i det tyske rallymesterskab.

”Rallykørere gør altid nar ad banekørere, men det er jeg holdt op med. Det har været skægt, men det er svært, for man skal passe på ikke at overkøre bilen. I andet heat lå jeg lige bag David Falch, og der gav jeg for meget gas og snurrede på langsiden. Det var en ren kørerfejl, men det er sjovt.”

Årets anden afdeling af Danish Touringcar Championship er Copenhagen Racing GP, som køres den 27. maj på Sturup Raceway ved Malmö.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her    ASETEK SIMSPORTS