Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

LMS Valencia - Fredagens træninger

Le Mans
Series 

04/05/07 

Mønsteret fra Monza fortsætter - gode danske indsatser.
 

Fredagens første træninger på Valencia banen til årets andet løb i LMS Serien forløb som løbet på Monza for 3 uger siden sluttede.

Peugeot dominerer fortsat feltet - både i første og anden træning var Peugeot nr. 7 hurtigst med Peugeot nr. 8 lige i hælene. I begge sessioner var bilerne lige omkring et sekund hurtigere end nærmeste efterfølger, der i første session var Charouz Racing, og i anden session var Pescarolo Sport nr. 16.

Mange havde spået at Peugeot'erne ville have noget sværere ved at manifestere deres tekniske overlegenhed på den snoede og smalle Valencia bane, men der er intet i de første to sessioner der tyder på at Peugeot skulle have nogen som helst problemer på denne type bane.

Som tredjehurtigst finder vi den nytilkomne Arena Zytek 07S med Stefan Johansson og Hayanari Shimoda. Og jo - det ER den samme Stefan Johansson som også kører i ALMS. Men da der er race pause i ALMS i denne weekend, kører han for Arena i den nye Zytek. Det er faktisk en rigtig flot debut for den nye Zytek - den er kun lige blevet klar, og allerede i anden træning ligger de med helt fremme.

Hvad der er lige så interessant er, at LMP2-klassen er rykket mærkbart nærmere på LMP1'erne på denne type bane. I anden session var Barazi Epsilon Zytek'en 5 hurtigst, kun omkring 1,5 sekunder langsommere end den hurtigste Peugeot. Umiddelbart efter følger nemlig en anden LMP2 - RML Lola'en kun en tiendedel langsommere end Barazi Zytek'en.

Samme billede gør sig gældende i GT-klasserne - favoritterne fortsætter deres dominans. I GT1 er Saleen S7R igen hurtigst, med Racing Box og oreca, foran Aston Martin DBR9'erne og Luc Alphands Corvetter. Feltet ligger dog tæt - alle 7 biler i klassen ligger inden for 3 sekunder fra den hurtigste, så der vil blive tæt kamp fra søndag eftermiddag.

I GT2 finder vi jo yderligere to danskere, og det går faktisk fint for dem. I første session lå Allan Simonsen og Virgo Ferrari knap et sekund efter den førende GPC Sport Ferrari 430. Lige efter Allan finder vi Lars Erik Nielsen i sin Farnbacher 997, kun 3 hundredele langsommere.

I anden session finder vi denne gang Allan Simonsen på en fin andenplads i klassen, kun 4 tiendedele langsommere end den hurtigste Felbermayr Porsche 997. Lars Erik og Farnbacher holdt sig inden for et sekund af den hurtigste på en meget fin 4 plads. Det kan blive et meget spændende løb set med danske øjne, hvis disse takter fortsætter - en dansk 1-2 i GT2-klassen er absolut ikke utænkelig.

Lørdag formiddag køres endnu en træning, og kl. 13.25 gælder det kvalifikationen, som denne gang er ret vigtig pga. den snævre bane. En god startposition er lig med mindre chance for uheld i første og andet sving...

Jesper Thomsen

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Lars Erik Nielsen
  • Virgo Motorsport
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • 06/05/07 - Valencia - Ricardo Tormo - Le Mans Series
  •