Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

To gange Anders

DM Rally 
07/05/07 

Før var de modstandere, nu har de dannet eget team
Anders Rygaard, Korsør og Anders Rasmussen, Slagelse har hidtil kørt rally i samme klasse og derfor kørt mod hinanden. Nu har A. Rygaard investeret i en Honda Civic Type R og er dermed rykket op i den store standardklasse.
 

Efter en DM-sejr i 2006 kører han i år efter en god placering i klasse 2. Som observatør har han Thomas Christensen, som også tager sig af planlægningen. A. Rasmussen fortsætter endnu et år i sin Peugeot 106 kit car, som han er glad for og som han befinder sig godt med. Han har Lars Dandanell i højresædet, og de fortsætter i klasse 3.
Da de to gange Anders nu ikke mere er modstandere, har de slået sig sammen og dannet AR Rally Team. Med god hjælp fra lokale sponsorer er det lykkedes for de to at skabe et rigtig flot team, der med mekanikere tæller elleve mand i alt. Dertil kommer div. koner og kærester plus telte, som er med til at skabe hygge og de rigtige rammer. -Vi skal vinde, men vi skal også have det sjovt, når vi køre rally, fortæller de to teamkammerater.


Efter et års hårdt arbejde har Honda-holdet, Anders Rygaard (tv) og Peugeot-holdet Anders Rasmussen (th) skabt et flot team. Lørdag d. 19. maj kører de for hjemmepublikummet.
(Foto: Sven Lautrup)

Vores rally
-Og nu skal vi ud at køre vores rally, og vi glæder os, siger teamets medlemmer som alle er medlemmer af Slagelse Auto Sport. Selv om vi ikke kender prøverne i forvejen, er vi jo på "hjemmebane", og vi er klar til at give vores publikum og sponsorer et god motorsports-oplevelse.

Det sker alt sammen ved Suzuki Rally DM-1, som køres ved Sorø d. 19. maj. Rallyet består af tolv hastighedsprøver, som er forbundet med transportstrækninger. Hastighedsprøverne køres på afspærrede offentlig veje omkring Sorø, og det er her, at det går stærkt, for det er her sekunderne skiller deltagerne. I rallybilerne sidder to personer, en chauffør (1. kører) og en observatør (2. kører).
Chaufføren styrer bilen rundt gennem prøven, hjulpet af anvisninger fra observatøren, og det er samarbejdet mellem de to plus bilen, der giver den hurtigste gennemkørsel af prøven, og dermed den bedste placering i rallyet.

I Sorø-rallyet er der for hver tre hastighedsprøver serviceophold ved Sorø Hallen, og det er her teamets mekanikere servicere rallybilerne, så de er klar til de næste tre prøver. På den måde består et rallyteam af flere personer, der hver for sig gør deres til, at teamets bil placere sig godt.

I skrivende stund har endnu en slagelse-kører tilmeldt sig rallyet. Det er Peugeot-forhandler Brian Madsen i sin meget hurtige Peugeot 106 Maxi. Ved det nylig afholdte rallysprint i Kongensbro vandt Brian Madsen overraskende over langt hurtigere biler, og måske gentager han succesen i det lokale DM-rally.

Slagelse Auto Sport
Sven Lautrup


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 19/05/07 - Slagelse - DM Rally
  •