Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Lige så uforudsigelig som DTC

MC600
Challenge 

03/05/07 

Mange nyheder og rokader op til sæsonstarten i Den Blå Avis MC600 Challenge
Mange eksperter forventer, at årets Danish Touringcar Championship bliver den mest uforudsigelige sæson siden løbsseriens start, men det er ikke kun kongeklassen på fire hjul, hvor det er oplagt at fremsætte denne spådom. Også Danmarks hurtigste sportsgren på to hjul – Den Blå Avis MC600 Challenge – tegner nemlig til at blive lige så uforudsigelig.
 

Ligesom i DTC-serien er det en kombination af ændrede regler og rokader hos de deltagende teams og kørere i Road Racing-sportens topklasse, der sætter spændingsniveauet helt op i det røde felt. Reglerne for modifikationen af motorcyklerne er blevet friere, hvorfor der ved weekendens Bosch Car Service Åbningsløbet kan forventes højere hastigheder og sandsynligvis også større og mere intens konkurrence. Reglementsændringerne er nemlig blevet indført, for at flere af deltagerne kan få mulighed for at køre internationalt og dermed blive endnu bedre.

Selve feltet har budt på mange rokader og forandringer siden afslutningen af 2006-sæsonen. Den forsvarende mester Steven Tirsgaard, Give, og bronzevinderen Ronnie Ourø, Hvidovre, er således nogle af de få kørere, der stiller op for samme teams og med samme type materiel som sidste år.

Sølvvinderen fra 2006, Jan Jespersen, Herlev, har således forladt sidste års dominerende Team Designa Køkken til fordel for det nye Team Max MC, der stiller med fire nye Honda-maskiner, hvor de tre øvrige kørere i teamet er Carsten Lund, Ølstykke, og de tidligere flerdobbelte Road Racing-Danmarksmestre Ole Gram, Ikast, og Jørgen Vendelbo, Ry.

Et andet markant mærkeskifte leverer veteranerne og bysbørnene Ulrik Døssing Nielsen og René Prang, Kjellerup. De har udskiftet deres Yamahaer ud med hver sin Triumph Daytona 675, og dermed synes det britiske hædersmærke at have sit hidtidige bedste grundlag for succes i serien, hvor man har været med af flere omgange.


Kim Philip har forberedt sig godt til den kommende sæson i Den Blå Avis MC600 Challenge. I weekenden blev han nummer tre i et felt på 46 kørere i Tyskland.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Suzuki-mærket er i år med fremme på flere fronter. Hos Team Suzuki Danmark har Thomas Harding, Slagelse, fået ny makker i den tidligere Ducati-kører Søren Lauridsen, Værløse, mens eks-mesteren Kim Phillip, Morud, stiller op for det nye Team Jan O. Motorcykler sammen med debutanten Anders Blacha, Blommenslyst.
Netop vinderen af Den Blå Avis MC600 Challenge i 2003 og 2004 tegner til at blive skarp i år. I weekenden var han sammen med otte af feltets andre deltagere til start i første afdeling af den stærke tyske IDM-serie, og her lykkedes det ham ikke bare slå Steven Tirsgaard & co., men også at komme podiet i et felt på 46 deltagere.

Faste deltagere i Den Blå Avis MC600 Challenge
Anders Blacha - Blommenslyst - Suzuki GSX-R600
Ulrik Døssing Nielsen - Kjellerup - Triumph Daytona 675
Ole Gram - Ikast - Honda CBR 600 RR
Michael Haldbæk - Frederiksberg - Kawasaki ZX-6RR
Steen Hansen - Herning - Yamaha YZF R6
Thomas Harding - Slagelse - Suzuki GSX-R600
Allan Howard Christiansen - Næstved - Yamaha YZF R6
Jan Jespersen - Herlev - Honda CBR 600 RR
Klaus Kastrup Kjærgaard - Odense - Kawasaki ZX-6RR
Ole Kristiansen - Holstebro - Yamaha YZF R6
Søren Lauridsen - Værløse - Suzuki GSX-R600
Carsten Lund - Ølstykke - Honda CBR 600 RR
Ronnie Ourø - Hvidovre - Honda CBR 600 RR
Kim Philip - Morud - Suzuki GSX-R600
René Prang - Kjellerup - Triumph Daytona 675
Søren Thillemann - Søborg - Kawasaki ZX-6RR
Steven S. Tirsgaard - Herning - Yamaha YZF R6
Jørgen Vendelbo - Ry - Honda CBR 600 RR

Deltagere på wildcard ved Bosch Car Service Åbningsløbet
Søren Bille - Rønde - Yamaha YZF R6
Arne Loklindt - Varde - Triumph Daytona 675

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •      ASETEK SIMSPORTS