Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3000 - Europa

F3000 Euro løb på Misano aflyst

Formel 3000 Euro 
03/05/07 

- FIA nægter at godkende banen
Euroseries 3000 serie har tiltrukket sig opmærksomhed, ikke mindst grundet Alx Danielssons sejr i debutløbet. Men anden afdeling på den lille italienske bane, Misano, er blevet aflyst. Løbet skulle have været kørt denne weekend, men FIA nægter at give tilladelsen.
 


Starten på Euroseries 3000 på Valencia
(Foto: Euroseries3000.com)

Man havde fra seriens ledelse forventet, at den italienske bane, der nok kendes bedst som det hedengangne F1 team Minardis foretrukne testbane, ville få en FIA homolegering. Banen er i løbet af vinteren blevet udbygget, da banen bestemt ikke har været tidssvarende. Men FIA mener ikke at banens sikkerhed er på plads, så Coloni Motorsport der står bag serien, modtog den 30. april et brev fra FIA med beslutningen.

”Euroseries 3000 er en international serie, ” fortæller Enzo Coloni. ”Derfor skal serien leve op til FIA´s krav. Vi har naturligvis fuld respekt for den beslutning, som den internationale føderation har taget. Vi er blot en smule kede af det noget korte varsel, som har skabt en del problemer for både de deltagende teams, samt ikke mindst tv kanalerne som allerede havde de to F3000 løb programsat. Uanset, så vil vi naturligvis finde en ny dato for løbet, og vi er allerede i fuld gang med at finde en passende dato, " slutter Coloni.

”Vi blev informeret omkring FIA´s beslutning den 27. april, ” fortæller præsidenten for det italienske motorsportsforbund CSAI, Marco Ferrari. ”Så vi har naturligvis omgående diskuteret sagen med løbsarrangørerne og ikke mindst med Coloni Motorsport."

"Vi kunne ikke gøre andet end at aflyse F3000 løbet på Misano, da de er en del af den internationale kalender og derfor naturligvis skal have en international homolegering. Intet har ændret sig for de øvrige mesterskaber denne weekend, da de er en del af den nationale kalender, og kun skal have den nationale homolegering, som allerede er udstedt af det italienske motorsportsforbund.”


Svenske Alx Danielsson fejrer sin sejr i debutløbet
(Foto: Euroseries3000.com)

Svenske Alx Danielsson vil nok græde med det ene øje, og smile med det andet over FIA´s beslutning. ELK Motorsport havde set frem til løbet på Misano for at forsvare svenskerens angreb på F3000 Euro tronen. Serien føres af David Rigone, med Danielsson på en sikker tredieplads i mesterskabet.

Men på den anden side: den svenske kører har skemalagt en Formel 1 test for Renault den 18. maj, og med aflysningen af weekendens løb har Alx mulighed for at forberede sig bedst muligt.

Næste løb i serien køres den 17. juni på Imola.

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Alx Danielsson
  • Misano
  •