Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

HP Racing klar til sæsondebut!

Advan Cup 
02/05/07 

De to Suzuki Swift racere er klar, de sidste detaljer er på plads og de to kørere; Nick Reimersø og Dan Birkelev, glæder sig til at tage hul på deres hidtil største udfordring! I den kommende weekend vil teamet køre det første løb i den krævende Advan Cup, og begge kørere har høje forventninger til debuten.

 

HP Racings to unge kørere kommer begge fra OK Saxo Cup, og der er ingen tvivl om at både Nick Reimersø og Dan Birkelev føler sig klar til at tage hul på klassen lige under DTC. Faktisk kan debuten ikke komme snart nok, nu skal teamet måle sig med de største i klassen, efter en lang vinter med opbygning af de to Swift racere, og adskillige testkørsler.


HP Racing ved testkørsel på Jyllandsringen
(Foto: Motorsporten.dk)

Teamet deltog sidste sæson i OK Saxo Cup klassen med Henrik Poulsen og Nick Reimersø som kørerne i teamets to biler. I år har Henrik Poulsen valgt at koncentrere sig om rollen som teamchef, sædet overtages således af Dan Birkelev. De to Suzuki Swift racere er helt nybyggede hos HP Racing, og der er store forventninger til de to 1,6 liters racere.

HP Racing har testet på FDM Jyllandsringen, og ikke mindst Sturup Raceway i Sverige. Og selvom teamet måske ikke har nået helt de testkilometer, som man havde håbet, så er optimismen før debutløbet på Jyllandsringen svær at skjule.

”Der er sommerfugle i maven, ” indrømme Nick Reimersø. ”Det er svært at måle, hvor vi står henne her før sæsonstart. Vi har ikke rigtigt haft nogle konkurrenter at måle os med. Jeg håber det bedste, at det går som jeg har drømt at det skulle. Vi skal naturligvis måle os med den regerende mester, Kim Lund. Men også en Michael Skipper plejer at være hurtig. Men uanset, så ligger bilen rigtigt godt, den er tungere end en Saxo, men den styrer rigtigt godt.”

”Jeg tager det stille og roligt; det er en helt ny klasse for mig, det er en ny bil. Det er svært at danne sig et overblik over, hvor stærke vi er. Men min drøm er da en top 5!”


HP Racing Suzuki Swift klar til Advan Cup 2007
(Foto: HP Racing)

Dan Birkelev er nytilkommen i HP Racing, oven på et års pause fra racerbanen. ”Det er rart at komme i gang igen, efter mit pauseår,” siger Dan. ”Nick har gjort det godt med de tests vi har kørt, bilen har flere justeringsmuligheder end en Saxo, det giver selvfølgelig os en større opgave med at sætte bilen op. Men vi ved at bilen kan køre hurtigt, nu er det fra rattet og op, det gælder!”

”Jeg har måske ikke haft mulighed for at teste helt så meget som jeg havde håbet, så løbet på Jyllandsringen kommer til at dreje sig om at komme i gennem. Vi har dog undervejs i testkørslerne været tæt på vores konkurrenter, som eksempelvis Kim Lund. Men han er jo hurtig, og han har jo sikkert også forbedret sig vinteren igennem. Jeg skal have banket rusten af i de første træninger, og så slår vi til i tidtagningen!”

Teamet ser frem mod 2007 debuten ved Bosch Car Service Åbningsløbet i Advan Cup, og der er lagt ambitiøse planer for den kommende sæson. Men både Nick Reimersø og Dan Birkelev ved, at Advan Cup har måske den til dato skrappeste sammensætning, men det skræmmer ikke de to unge kørere.

Optimismen er i top, med stærke sponsorer og med to nybyggede Suzuki Swift racere har HP Racing materiellet til en topplacering. Nu venter man bare på at lysene slukkes på FDM Jyllandsringen. 2007 sæsoner er i gang!

HP Racing


Læs mere om:
  • Dan Birkelev
  • Nick Reimersø
  • HP Racing / Henrik Poulsen
  • Jyllandsringen
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •