Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

A1 Grand Prix

Tvivl om 3. pladsen ved A1 GP finalen

A1 Grand Prix 
02/05/07 

Da der i søndags blev kørt finale i A1 GP serien på Brands Hatch, sluttede Team Italia på tredjepladsen. Ikke alle synes at det var en korrekt afgørelse.
 

I A1 GP serien må man ikke køre i pit når der er safetycar på banen. Det mener mange skete i søndags. Flere mere end antyder at Team Italia kørte i pit mens der var safetycar på banen. Team Holland som mistede en placering på det grundlag, har indgivet protest som dog er blevet afvist. Team Holland har nu appelleret denne afgørelse, og dermed er der for så vidt stadig indgivet protest.

Det er dog en tvivlsom situation der er opstået. Sagen er den at sikkerhedsbilen var på vej ud på banen idet at Team Italia kører i pit. Jan Lammers der er teamchef for Team Holland udtaler at der måske kan være tvivl om situationen, men at det er noget der skal afgøres. Han håber at man når en afgørelse til fordel for Team Holland.

Nu er det op til appelretten, i dette tilfælde Det Engelske Motorsportsforbund, at afgøre appellen. Får Team Holland ret i sin protest, rykker Team Holland op på fjerdepladsen. Team India som har den tidligere Formel 1 kører, Nahrain Karthikeyan, som chauffør i deres bil, rykker i så fald op på tredjepladsen hvilket så vil Team Indias første podieplacering. Da Team Italia kørte i pit, lå Team Holland på fjerdepladsen, men tabte en placering på grund af en afkørsel. Selv siger Team Italias kører, Enrico Toccacelo, at han da han kørte ind, var safetycar’en ikke kørt endnu, men gjorde det nogle få øjeblikke efter han var kørt ind i pit.

Dons

Læs mere om:
  • Team Holland
  • Team Italien
  • 29/04/07 - Brands Hatch - A1 Grand Prix
  •