Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Sports 2000

Christian Markussen debuterede i Sports 2000

Sports 2000 
02/05/07 

- på Hockenheim Ring
En gang i mellem skal man være hurtig, når man få en chance, og en sådan chance fik Christian Markussen, da han i tirsdags blev ringet op, om han var frisk på at være med i et 3 timers løb på Hockenheim Ring i weekenden ved det store løb, Jim Clark Revival – i en Sports 2000.
 

Kenn Lyngby havde fået afbud fra sin sædvanlige medkører, og Dan Suenson havde så anbefalet Christian Markussen.

Hverken Kenn eller Christian har tidligere kørt på Hockenheim Ring - og yderligere har Christian aldrig kørt i en Sports 2000, så det var selvfølgelig en udfordring.
Bilen er en Lola T598 er fra 1986, men den kører selvfølgelig meget lig en Formel Ford.


Christian Markussen overvåger mekanikernes arbejde i pitten.
(Foto: OM)

Kenn kørte første tidtagning, hvor Christian kun fik 3 omgange, men sådan er det jo, når banen er 4 - 5 km. lang, og hver omgang tager over 2 minutter.
Christian kørte 2. tidtagning, hvor det blev til 10 omgange, og fik en tid på 2:03.01, hvilket rakte til en 4. plads på gridden.
Det var tilfredsstillende - i betragtning af at startpositionen i et 3-timers løb ikke er særlig vigtig.

Der var ca. 60 biler til start i racet, og da Sports 2000-bilerne er blandt de hurtigste i feltet, skal der overhales hele tiden, når visse biler var over 2:30 minutter om en omgang.
Der var strenge ordre fra Kenn om, at det vigtigste var at gennemføre de 3 timer, og at der ikke måtte tages chancer ved overhalingerne ligesom motoren skulle skånes, så det hed max. 6.500 omdr/min.


Kørerskift mellem Christian Markussen og Kenn Lyngby.
(Foto: OM)

Løbet gik fint, lige bortset fra 2 uplanlagte pitstop - begge gange med et løst baghjul, men de kostede i tid, så selv om Christian overhalede de 2 førende Tiga’er, var de stadig 2 omgange efter, og Kenn og Christian sluttede på 3. pladsen samlet i løbet. Men bilen kom i mål på en podieplads, så det var et par glade kørere, som tog hjemad.

Næste weekend, den 5. og 6. maj, starter Christian Formel Ford sæsonen på Jyllands-Ringen i Team Witch Crafts nye Aquila, og det skulle det også gerne resultere i en podieplads - gerne øverst…

OM


Læs mere om:
  • Team Witch Craft
  • Hockenheim
  • Jyllandsringen
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •      ASETEK SIMSPORTS