Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Advan Cup

Alsidighed og overflod i Advan Cup

Advan Cup 
02/05/07 
Yokohama

Klassen for de serienære standardvogne byder på et kæmpefelt
Advan Cuppen tager hul på en formidabel sæson, når klassen for de serienære standardvogne kører sæsonens første løb ved Bosch Car Service Åbningsløbet. I forhold til sidste sæson er deltagerantallet vokset med både nye kørere og nye biler, så det bliver mere end 30 deltagere, der kommer under starterens kommando på FDM Jyllandsringen i weekenden.
 

Kim Lund, Silkeborg, skal i sin Peugeot 307 forsvare det mesterskab, som han sidste år vandt for næsen af Casper Lind Poulsen, Vemmelev. Denne har i år valgt at udforske nye græsgange i Casinoportalen Clio Cup, men derfor bliver det på ingen måde lettere for den forsvarende mester. Hans forgænger som Danmarksmester i klassen for to liters biler, Kent Iversen, Lysabild, vender nemlig tilbage for fuld styrke i en ny bil efter en sæson i Danish Touringcar Championship.

”Vi hviler ikke på laurbærrene i mit team. Vi angriber,” siger Kim Lund, der har forberedt sig godt. ”Vi har fået en ny Sachs 4-vejs justerbar undervogn, så der har været meget at arbejde med. Men vi har heldigvis den gamle undervogn liggende, som vi kan sætte på, hvis vi ikke får fundet set-uppet inden det første løb.”

Men også blandt gengangerne fra sidste års konkurrence kan Kim Lund forvente at møde stærkere modstand.

Indenfor Peugeot-kørernes rækker er det nemlig ikke kun Kent Iversen, der vil kunne true ham, men også Peter Olsen, Havdrup, bliver bedre og bedre for hver sæson, der går. Sjællænderen har endnu sin første sejr til gode, og det kan kun være et spørgsmål om tid, inden han kan bestige sejrspodiets øverste trin.

To andre kørere forventes at spille en mere fremtrædende rolle, end de gjorde sidste år. Michael Skipper, Vordingborg, er kommet sig over den håndskade, han pådrog sig midt på sommeren, og som gjorde, at han måtte sidde over i flere løb. Men nu vender han tilbage for fuld styrke i sin Ford Fiesta ST150.

Mere styrke forventer Kim Holmgaard, Aalborg, også at have i den Seat Leon, som han deltog med sidste år. Her drillede bilens avancerede motorstyring imidlertid nordjyden, men disse problemer forventes nu løst, så han kan køre med i kampen om podieplaceringer.


Blandt de mange nye navne i Advan Cuppen bliver trioen (f.v.) Dennis Jørgensen, Michael Ringstrøm og Kenneth Jacobsen.
(Foto: Morten Alstrup)

Variationen er i øvrigt meget stor i årets udgave af Advan Cuppen. Udover de tidligere nævnte bilmærker kommer feltet ved Bosch Car Service Åbningsløbet også til at tælle modeller som Alfa Romeo 147 og 156, Citroën C4, Ford Focus, Volkswagen Golf og Suzuki Swift.

Sidstnævnte model bliver i øvrigt massivt repræsenteret i feltet. Intet mindre end seks eksemplarer er tilmeldt løbet, hvoraf de to bl.a. skal køres af de tidligere topkørere fra OK Saxo Cuppen, Dan Birkelev, Herlev, og Nick Reimersø, Tåstrup. Største team bliver dog det nye Klimaks Racing, som stiller med intet mindre end tre biler til de tre tidligere gokartkørere Kenneth Jacobsen, Dennis Jørgensen, og Michael Ringstrøm, alle Roskilde.

Korte fakta

 • Advan Cuppen er det tætteste, man kommer en klasse, hvor bilerne svarer til dem, man kender fra carportene og parkeringspladserne. Ændringerne er således begrænset til justeringer af undervognen samt montering af en komplet sikkerhedsudrustning.
 • Advan Cup-kørerne starter weekenden med en træning og en tidtagning, som bestemmer startopstillingen til det første løb lørdag eftermiddag.
 • Resultatet af dette løb bestemmer startopstillingen til klassens andet løb søndag, dog med den ændring, at de seks første bytter startplacering.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Jyllandsringen
 • 06/05/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her



  ASETEK SIMSPORTS