Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Volkswagen Polo Cup Danmark

Premiere for Volkswagen Polo Cup

Polo Cup - DK 
01/05/07 

Ny mærkeklasse med nye navne får debut ved Bosch Car Service Åbningsløbet
En helt ny bilsportsklasse får ved weekendens Bosch Car Service Åbningsløbet sin Danmarkspremiere. Det er Volkswagen Polo Cup, der efter en succesfuld introduktion i først Tyskland og siden Tyrkiet nu er kommet til Danmark, hvor debuten tillige sker med en langt hurtigere bil end den, man anvender i klassens hjemland.
 

Grundstammen i Volkswagen Polo Cup er en Volkswagen Polo GTI Cup Edition, der har en 1,8 liters turbomotor, som yder 180 hestekræfter. Mens motoren er uændret, er bilen blevet modificeret, så den er mere egnet til de belastninger, den udsættes for i motorsportssammenhæng. Der er således kommet en racergearkasse på bilen, der også er blevet udrustet med komplet sikkerhedsbur og større bremser.


Årets nyhed i dansk banesport bliver Volkswagen Polo Cup, der får sin debut ved Bosch Car Service Åbningsløbet.
(Foto: Morten Alstrup)

I Volkswagen Polo Cup serviceres og vedligeholdes bilerne centralt, og den er derfor målrettet kørere, der gerne vil prøve kræfter med bilsporten på en nem og overkommelig måde. Feltet tæller flere debutanter, der efter mange år at have været tilskuere til motorløb nu selv prøve talentet af. Men der er også flere kørere, der har valgt at bruge Volkswagen Polo Cup som det næste skridt på karrierestigen efter at have kørt gokart.

”Jeg var blevet for stor til gokart, og jeg kunne godt tænke mig at prøve noget nyt,” fortæller Rasmus Klarskov, Kalundborg, der er 16 år og går i niende klasse. ”Jeg har kørt gokart i 6 år, men jeg følte ikke, at jeg kunne komme videre, og så var dette her en oplagt mulighed for at komme videre. Det har været sjovt at køre gokart, men dette her bliver mindst lige så sjovt.”

Sammen med en række af de øvrige deltagere i Volkswagen Polo Cup har Rasmus Klarskov haft lejlighed til at teste sin nye racerbil på først Oschersleben i Tyskland og senest på FDM Jyllandsringen, hvor premieren finder sted i weekenden.

”Man skal lige vænne sig til gearskiftet og koblingen, men jeg synes, at jeg har fået det godt ind,” vurderer Rasmus Klarskov. ”Det bliver da lidt af en udfordring, men jeg håber, at jeg kan komme i top 7, og det må blive min målsætning. Ellers er det jo det sjoveste at komme i top 3, for hvis man ikke tror på det selv, så vinder man aldrig nogensinde.”

Rasmus Klarskov bliver ikke feltets eneste teenager. Gymnasieeleven Kennie Frydkjær Jensen, Fredensborg, har også valgt at skifte gokarten ud med en Volkswagen Polo Cup-racer, mens den 16-årige Anders Fjordbach, Aalborg, efter en prøvetur blev så begejstret for at køre race, at han i hast kom på racerskole, så han kan være med ved Bosch Car Service Åbningsløbet.

Listen af debutanter begrænser sig ikke til teenagere. Jesper Laugesen, Århus, Per Torben Olsen, Herfølge, og Claus Thorsen, Jyllinge, bringer hver især mere end 30 års livserfaring med sig, mens deres motorsportserfaring begrænser sig til de køreture i indendørs gokarthaller, som mange danskere prøver i disse år.

Premiereløbet for Volkswagen Polo Cup kommer også til at byde på en debutant, der med sikkerhed vil vække opmærksomhed, alene på grund af sit efternavn. Det er nemlig Dennis Elgaard, Farsø, der er lillebror til den tredobbelte DTC-Danmarksmester, Casper Elgaard, Århus.

Men selv om Volkswagen Polo Cup henvender sig til debutanter og nybegyndere i bilsporten, åbner klassen også mulighed for, at erfarne kørere kan deltage. Blandt de veteraner, der stiller op, er de to tidligere kørere fra Citroën Saxo Cup, Christoffer Østerby, Virum, og Jørn Vestergaard, Esbjerg, men for ikke at skævvride konkurrencen foreskriver klassens reglement, at deltagere, som tidligere har kørt motorløb, tillægges en erfaringsballast på 20 kg.

Korte fakta

  • Deltagerne i Volkswagen Polo Cup afvikler dels en træning, dels en tidtagning lørdag på FDM Jyllandsringen.
  • Tidtagningen bestemmer startopstillingen til klassens løb.
  • Dette løb køres søndag lige inden DTC-klassens finale

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •      ASETEK SIMSPORTS