Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am Daytona Prototype

Endnu en flot sejr til Jan Magnussen

Grand Am
Daytona Proto 

30/04/07 

- fører Grand-Am mesterskabet
Jan Magnussen kørte endnu en flot sejr hjem, da han sammen med holdkammerat Max Angelelli, sent søndag aften dansk tid, vandt 4. afdeling af Grand-Am mesterskabet, der blev afviklet på Virginia International Raceway.
Sejren kom i hus kun en uge efter at Jan Magnussen sejrede i Houston i den anden amerikanske sportsvognsserie, ALMS, for Corvette Racing.
 

I det stærke felt på hele 21 Grand-Am prototyper på Virginia International Raceway, leverede danskeren igen en af sine superpræstationer, der kom til at danne grundlaget for sejren. I sin SunTrust Pontiac-Riley startede Magnussen fra femte startplacering, men på en bane, der ellers er kendt for at være rigtig svær at overhale på, passerede Magnussen bilerne foran en efter en – i nogle tilfælde endda på ydersiden. Duellen om andenpladsen udviklede sig til en tæt kamp, men til sidst kom Magnussen forbi, men da havde den førende bil åbnet et stort hul. Magnussen indledte jagten på den førende og hullet var næsten lukket, da han efter tæt på to timers kørsel kunne overlade bilen til Angelelli. Angelelli fortsatte jagten og med under 20 omgange igen kunne han overhale Max Papis og køre sejren hjem.


Max Angelelli og Jan Magnussen på podiet.
(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussens præstation fik endnu en gang rosende ord med på vejen af de officielle Grand-Am speakere, der roste Magnussen for ikke at gøre det store væsen af sig selv udenfor bilen, men tværtimod var en behagelig fyr, der til gengæld leverede varen når han var i bilen og omgående var superhurtig, konstant og på hele tiden.

Med sejren overtog Jan Magnussen og Max Angelelli førstepladsen i mesterskabet. Jan Magnussen kommer desværre ikke til at kunne forsvare denne placering, da han grundet forpligtelser i DTC og ALMS ikke kan køre hele serien, men da Magnussen var indkaldt for at hjælpe SunTrust og Angelelli til mesterskabet, er første del af Magnussens mission lykkedes. Sejren gav i øvrigt Magnussen og Angelelli endnu en bemærkelsesværdig rekord. De to kørere er sluttet i top 5 i de seneste elleve løb de har kørt sammen, ligesom de er sluttet på podiet i alle fire afdelinger af årets mesterskab.

”Det er helt suverænt. Vores bil var ikke så god under træning og kvalifikation, men vi ændrede nogle ting på bilen i morges, som gjorde den hurtig og vi havde en rigtig god racerbil. Desværre åd den bagdækkene lidt hurtigt, så det gav problemer i duellerne, da jeg kom for langsomt ud på langsiderne. Men jeg var hurtigere over en omgang og derfor måtte jeg tage nogle chancer og gå forbi på nogle utraditionelle steder og derfor blev det også til at par overhalinger udenom. Men teamet vidste godt vi skulle satse og de var vildt glade og tilfredse med præstationen. Nu må jeg tage en pause fra Grand-Am for at kunne køre nogle andre racerløb” forklarede Jan Magnussen fra Virginia med et grin, ”men det er suverænt at forlade teamet i førerposition. Jeg kører flere løb for SunTrust senere på året, så jeg ser frem til at komme tilbage og hjælpe Max (Angelelli – red.) og SunTrust til mesterskabet”.

I næste weekend deltager Jan Magnussen i første afdeling af det danske DTC mesterskab, der afvikles på Jyllands Ringen. Her stiller Jan Magnussen til start i en BMW 320i for Team Den Blå Avis Fleggaard Racing.


Se også:
Resultatet fra løbet
Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Max Angelelli
  • SunTrust Racing
  •