Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Nielsen, Simonsen og Ehret på Le Mans!

Le Mans 
28/04/07 

Le Mans- Lars Erik Nielsen
- Allan Simonsen
- Pierre Ehret

Lars Erik Nielsen, Allan Simonsen og Pierre Ehret skal i år køre Le Mans 24 timers løbet sammen. Teamet som Lars Erik Nielsen har indgået samarbejde med, er det italienske Team Autorlando Sport team. Andenpladsen fra sidste år skal forbedres, lover Lars Erik Nielsen!
 


Lars Erik Nielsen i sin Porsche 997 GT3 RSR
(Foto: Pr@hjulspind.dk)

Lars Erik Nielsen kunne fredag endelig bekræfte, at hans planer for deltagelse i årets 24 timers Le Mans, vil ske sammen med danske Allan Simonsen og Lars Eriks faste tyske makker, Pierre Ehret.

Teamet som Lars Erik Nielsen har indgået samarbejde med, er det italienske Team Autorlando Sport team. Netop det team, som Allan Simonsen sidste år sammen med Gunnar Kristensen, deltog i Le Mans Series for. Teamet har en billet til Le Mans, da de blev GT2 Le Mans Series mestre i 2006. Allan Simonsen kører i år Le Mans Series for Virgo Motorsport i en Ferrari F430 GT racer.

Allan Simonsen og Casper Elgaard testede tidligere på året Jac Nellemanns Aston Martin DBR9 GT1 fabriksracer, med henblik på deltagelse på Le Mans for Aston Martin. Men sædet hos Larbre gik til sidst til Casper Elgaard, hvorfor Simonsen har set sig om efter andre muligheder. Så da Lars Erik Nielsen manglede en hurtig medkører, slog Allan Simonsen til da tilbuddet kom.

Der er ingen tvivl om, at det har været en stor opgave for Lars Erik Nielsen, at komme på Le Mans i år. ACO har kun forhåndsgodkendt 4 Porsche 997 racere ud af 13 GT2 biler. Særligt Panoz Esperante racerne gav sidste år kamp til stregen. Ekstra bittert må det været, at se at sidste års vinder Team LNT har fået to Panoz biler med i år. Heller ikke reservelisten kom Farnbacher Racing ind på, så kampen har været op af bakke for den danske Porsche kører.


Lars Erik Nielsen i sin Porsche 997 GT3 RSR
(Foto: Pr@hjulspind.dk)

Lars Erik "Hjulspind" Nielsen tidligere på året var meget skuffet over, at ACO ikke valgte at udtage hans Farnbacher Racing team, som ellers tog en flot andenplads i sidste års langdistanceklassiker. Danskeren havde lejet sig ind hos Seikel Motorsport, og han stod længe med GT2 sejren i hus - indtil defekt betød en flot samlet andenplads. Men nu slår den danske racerkører tilbage!

"Jamen du kan godt sige tilllykke. Jeg glæder mig meget til det, allerede på Monza fik jeg et tilbud fra Autorlando teamet, som jeg efterfølgende har evalueret på. Så i dag kan jeg endelig bekræfte, at jeg skal køre Le Mans i år."

"Allan er en hurtig fyr, han har en god fysik, og han har fortjent at få chancen. Jeg fik tilbudt en fabrikskører fra Porsche, men jeg valgte Allan Simonsen istedet. Det har han fortjent," smiler Lars Erik.

"Jeg kommer til at køre i min egen Porsche 997 GT3 RSR, og så køber vi servicen hos Team Autorlando Sport. Men Allan har ikke kørt 997 udgaven før. Så det kommer til at blive en stor udfordring for ham. Han kører jo Ferrari i år. Banen bliver også en udfordring for ham, den er svær at lære fordi den er så lang."


Lars Erik Nielsen i sin Porsche 997 GT3 RSR
(Foto: Pr@hjulspind.dk)

"Så det bliver ham der kommer til at køre det meste af træningerne. Han skal også kvalificere sig til årets løb, vi andre er jo kvalificeret fra sidste år. Vi skal bare køre vores to gange 5 omgange."

"Vi kommer ikke rigtigt til at teste sammen med Allan før løbet. Men han er god, ham Allan, så det bliver ikke noget problem. Men det er klart, vi glæder os meget til det."

Med fuld teknisk support fra Porsche og fabriksstøtte fra Pirelli regner Lars Erik Nielsen med. at de har de bedste forudsætninger for at stå øverst på podiet søndag eftermiddag.

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Lars Erik Nielsen
  • Farnbacher Loles Motorsports
  • 16/06/07 - Le Mans - Le Mans
  •