Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Toyotas teamchef træder tilbage

Formel 1 
26/04/07 

- ved udgangen af juni måned
Toyotas Formel 1 team har i dag offentliggjort meddelelsen om at teamets teamchef, Tsutoma Tomita, træder tilbage ved udgangen af juni måned.
 

Toyota Motorsport skifter ud i ledelsen. Bestyrelsesformand og teamchef, Tsutoma Tomita, træder tilbage ved udgangen af juni måned, hvorefter han forflyttes til ledende opgaver i Toyota koncernen hjemme i Japan. Hans rolle overtages af den nuværende viceformand i Toyota Motorsports bestyrelse, Tadashi Yamashina. Der er sådan set intet fordækt i udskiftningen. Toyota praktiserer et rotationsmønster inden for ledelsen i de forskellige divisioner, og det er nu blevet Tsutoma Tomitas tur til at komme hjem til Japan efter endt udstationering i Europa. I Japan vil han indtræde i en endnu ikke offentliggjort lederstilling.

Tsutoma Tomita har siden 2002 været involveret i Toyotas indsats i Formel 1, men allerede i 1987 fik han ansvaret for motorsportsafdelingen, nærmere bestemt havde han ansvar for motorudviklingen. I hans arbejde indenfor motorsport er det blevet til flere succeser. Det er blevet til verdensmesterskaber i rally, podieplacering i Le Mans 24 timers løbet. Det er også blevet til titler i USA hvor Toyota var med til at vinde et mesterskab i CART serien i 2002. Året efter vandt en Toyota udstyret bil for første gang det berømte Indy 500 løb. Siden 2003 har han haft sin erhvervsmæssige residens i Köln i Tyskland hvor Toyota har sin base i Formel 1.

Dons

Læs mere om:
  • Panasonic Toyota Racing
  •