Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Klassiske klenodier på Ring Djursland

Historisk 
25/04/07 

Premiereløbet åbner de historiske bilers sæson på dansk grund
Den kommende weekends Premiereløb på Ring Djursland byder på en bred og varieret pallet af den firhjulede motorsport. Lørdag køres første afdeling af Danish Endurance Championship over fire timer, og søndag er det deltagerne i de populære historiske biler, som skyder deres sæson på dansk grund i gang.
 

Det er de tre fornemmeste klasser fra den historiske motorsport, som fører søndagsprogrammet an, nemlig klasserne for biler i aldersintervallerne op til 1965, 1966-1971 og 1972-1976.

Førstnævnte klasse tæller de ældste biler ved Premiereløbet, hvor enkelte kan dateres tilbage til de umiddelbare efterkrigsår, mens størstedelen er fra den første halvdel af tresserne. Det gælder bl.a. den Lotus Cortina fra 1965, som prins Joachim, Møgeltønder, stiller op med, og som han for tre år siden vandt sine første sejre med på netop Ring Djursland. Men motorprinsen kan vente hård modstand.


Prins Joachim er blandt deltagerne ved Premiereløbet på Ring Djursland den 28. og 29. april.
(Foto: Morten Alstrup)

Martin Berner, Rønnede, er godt nok hans teamkammerat hos Cortina Racing, men sydsjællænderen er forsvarende mester i klassen, og han har ved flere lejligheder vist, at han bestemt ikke giver ved dørene. Det samme gælder Palle B. Pedersen, Holte, der i sin lille Ginetta G4 har en meget let bil, som godt kan gøre sig gældende helt i front.

Bilerne i aldersgruppen fra 1966 til 1971 er delt i to klasser, og i den største af disse er kortene blevet blandet godt og grundigt, efter at sidste års guld- og sølvvindere har søgt nye udfordringer i år.

Med sin store Ford Mustang er Brian Stolzte, Stenløse, en mulig kandidat til sejren her, men selv om amerikanerbilen vil overhale de fleste konkurrenter på Ring Djurslands langsider, så er bilen knapt så egnet til banens lange kurver og skarpe sving. Her er bilmodeller som Ford Escort TwinCam, Alfa Romeo GT AM og BMW 2002 ti bedre egnet for ikke at nævne de mange Cooper-modeller.

Den nyeste af de historiske klasser – både hvad angår bilernes introduktion og klassens baggrund – er klassen for de historiske GT- og standardvogne bygget mellem 1972 og 1976. Denne klasse har hidtil været præget af hurtige Porsche 911 RS- og Carrera-modeller, men ved Ring Djurslands Premiereløb bliver denne dominans brudt. Feltet tæller således også en Triumph Dolomite magen til den, Jac Nellemann blev Danmarksmester med i 1975, og tre BMW 2002 tii.

Udover langdistanceløb og historisk motorsport kan man ved Premiereløbet på Ring Djursland også opleve løb for Syver Race Cup og 1600 Challenge.

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 28/04/07 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her