Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Brandårsagen er fundet

Special Saloon 
25/04/07 

Ved dagens test på Padborg Park skulle det med Michael Klostermanns egne ord vise sig, om han havde tabt sutten i forbindelse med sidste uges uheld.
 

Testkørslerne viste tydeligt, at det ikke var tilfældet, så fokus blev hurtigt rettet mod opsætning af den bil, han sidste år kørte med i DTC. Et spin i Audi-kurven sidst på formiddagen medførte en knækket udstødningsmanifold, og så var den del af testen overstået.


(Foto: Spider-Web.dk)

Claus Klostermann trænede ihærdigt i bilen DEC-bilen og fik meget hurtigt føling med den. Bilen kørte allerede sidste år fantastisk godt og med vinterens forbedringer er der sket fremskridt, som kan måles på stopuret.

Sidste del af formiddagen blev brugt til træning af pitstop og kørerskifte til weekendens DEC-løb på Ring Djursland. Brødrene Klostermann har aldrig lidt af dværgvækst, og det gør absolut ikke ind- og udstigning af bilen lettere.

Sidste uges uheld har meget naturligt medført mange tanker omkring årsagen til branden. Når man så resterne af bilen, var forhåbningerne om at finde frem til årsagen ikke særlig store, men det lykkedes alligevel.

Den forreste lydpotte var ganske simpelt flækket – desværre på oversiden. Det har betydet, at udstødningen, som på det sted stadig er mange hundrede grader varm, har stået som en svejseflamme lige op mod vognbunden. Lige ved siden af lå de armerede bremseslanger, som ganske simpelt er brændt over. Det forklarer både det totale bremsesvigt og ildkuglen, som opstår, når bremsevæsken sprøjter direkte ned på den rødglødende lydpotte.


(Foto: Spider-Web.dk)

”For mig er det meget vigtigt at fjerne enhver tvivl om kvaliteten af det arbejde Kim Boisen og hans folk har udført på bilen,” siger Michael Klostermann som også kun har ros til Jens Enemark for hans initiativer til at forbedre sikkerheden på testdagene. ”Jeg håber aldrig, at jeg selv eller andre får brug for det, men det gav en god følelse at se tingene på plads ude på banen.”

Klostermann Racing
Jan Gripping


Læs mere om:
 • Claus Klostermann
 • Michael Klostermann
 • Klosterman Racing
 • Padborg Park
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her