Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Sidste test inden premiereløbet

Advan Cup 
24/04/07 

Efter dagens test på Padborg Park kunne Anders Majgaard med tilfredshed konstatere, at hans BMW 120 er tæt på at være klar. ”Vi mangler stadig motorstyringen, men den begynder Arne Staun på sidst på ugen, så den er klar i næste uge”, siger Anders i mobilen på vej hjem.
 

Netop Arne Staun har gjort et meget stort og flot stykke arbejde med den nye BMW, der har kørt næsten problemfrit fra første dag, så med frigivelsen af de sidste hestekræfter forventer holdet, at tiderne får det sidste dyk, som efter et par løb skal flytte bilen frem i feltet. Efter lidt tøven kommer fortsættelsen: ”Du får mig ikke til at sige, om vi skal være i top ti eller top fem, men bilen hører ikke hjemme i den bagerste del af feltet”.


(Foto: Spider-Web.dk)

De mange kilometer i bilen er begyndt at betale sig, idet tiderne konstant er blevet barberet ned. Kendskab til banen og føling med bilen er alfa og omega, når man ikke har så mange hestekræfter, at man bare kan træde hårdere på speederen og hente det tabte tilbage, og på det punkt har JA Motorsport fået en kæmpe håndsrækning fra JM Racing og Michael Outzen. ”Jeg tror, at mange andre sportsgrene kunne lære noget af motorsporten. Vi hjælper hinanden med at blive bedre eller reparere bilen inden næste heat, fordi vi helst vil afgøre tingene ude på den sorte stribe. Michaels hjælp har været helt uvurderlig for os, så vi er nået fantastisk langt på meget kort tid”, fortsætter han.

For Jesper Ternvalt har det også været en positiv oplevelse. ”Jeg har fået tegnet og forklaret af Michael, og så forsøgt at gøre det selv. Når det ikke altid lykkedes for mig, hoppede Michael ind i bilen og viste, hvordan det skulle gøres. Så nu ved jeg også, at bilen rent faktisk kan præstere det, jeg ønsker – jeg skal bare lære at udnytte bilens potentiale”, fortæller Jesper og fortsætter med et stort grin: ” Til gengæld måtte jeg love Michael, at jeg ikke vil overhale ham under løbene, når jeg finder ud af det.”

De mange råd og tips fra JM Racing har også sat fart i resten af teamet, der skulle justere bilerne ind. Ternvalt forklarer: ”Det er blevet til et rigtigt team, hvor man fokuserer på, at holdet skal have løst en række opgaver på den rigtige måde i den rigtige rækkefølge i en fart.”

Nu tager hele holdet et par dybe indåndinger og holder fri fra testarbejdet i en halv snes dage, men det betyder bare, at man kaster sig over alle de øvrige store og små opgaver, der skal være styr på, når Jyllands-Ringen slår portene op til den nye sæson.

Spider-Web.dk
Jan Gripping


Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • Jesper Ternvalt
  • JA Motorsport
  • Padborg Park
  •