Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kørenes reaktioner på udelukkelsen af TC.

Formel 1 
25/04/07 

Som bekendt, er traction control blevet forbudt fra og med næste sæson. En noget overraskende beslutning, som de fleste kørere dog ser frem til, med åbne arme.
 

Efter at have været fast inventar i Formel1 bilerne siden 2001, har FIA annonceret at, traction control bliver sendt på pension fra sæsonen 2007. Til stor glæde for mange fans af F1 sporten, der håber på lidt mere spænding i løbene. Ved at fjerne Tc'en, skal kørene nemlig til, selv at dosere de mange hk, når de accelerer ud af et sving, modsat idag hvor de bare giver fuld gas og lader Tc'en styre doseringen. Konsekvensen heraf skulle gerne være flere fejl af kørene, med flere overhalinger som følge.

En anden ting der kan komme til at spille ind, er dækslidet og evnen til at kontrollere det. Et område som mange teams allerede idag anser som nøglen til succes og som de investerer mange forskningskroner i. Men det er ikke kun fansene der ser frem til ændringen. Også flere af kørene syntes det er en god ide. Kimi Räikkönen siger bl.a. "det bliver sjovere at køre", mens Giancarlo Fisichella udtaler " det er godt det bliver sværere for kørene". Også David Coulthard , Nico Rosberg og Nelson Piquet Jr. mener at det er godt for sporten og at det kan bringe ekstra spænding.

Læs også:
31:03:07 Tracktion control forsvinder

MiRo

Læs mere om:
  • Giancarlo Fisichella
  • Kimi Räikkönen
  •