Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Porsche fest på Ring Djursland

Danish Endurance
Championship 

23/04/07 

DEC - Danish Endurance ChampionshipNår Ring Djursland den kommende weekend skyder den danske asfaltbane sæson 2007 i gang, så bliver det med et sandt festfyrværkeri af Porsche racere, fordelt på tre forskellige klasser.
 

Porsche 911 modellen er nok en af de mest kendte sportsvogns- modeller, en alle kan kende i gadebilledet, samtidig med at modellen og dens efterfølgere i 900-serien også er nogle af de mest vindende racerbiler.
Denne weekend bliver der mulighed for at se eller gense en del af Porsche racerne i forbindelse med 'Sæsonpremieren' på Ring Djursland.

I to af de historiske klasser deltager der Porsche 911 racere fordelt således:

1971 klassen har to kørere i det hæderskronede mærke, det er Christian Amsler og Niels Nordendorf der begge kører i 911S modeller.
De får her konkurrence af blandt andet Alfa Romeo GT Am, Ford Mustang, Ford Escort TwinCam samt BMW 2002.


Lars Andersen er en ud af syv Porsche RS kørere på Ring Djursland.
(Foto: Motorsporten.dk)

1976 klassen har ikke mindre end otte Porsche racere på startlisten, syv 911 RS'ere kørt af Lars Andersen, Brian Løkke, Ivan Rasmussen, Kaj Rasmussen, Lars Degel, Søren Dybholm og Kenneth Vagtholm, derudover kommer Carsten Laursen i en 911 Carrera racer.
Konkurrenterne her består af blandt andet BMW 2002 Tii og Triumph Dolomite.

Men det er ikke kun i de historiske klasser at Porsche deltager, de er også repræsenteret i Danish Endurance Championship, hvor mærket sidste sæson løb med totalsejren.
Her deltager to af de voldsomme og meget vellydende 996 GT3 modeller:
JH Motorsport stiller op i vinderbilen, der sidste år sikrede Team Lindholmbiler DEC mesterskabet, bilen skal her køres af Jens Hansen og Danny Rasmussen.
Den anden GT3'er kommer fra Drive4Fun teamet, og den skal køres af Tommy Schröter, Per Rosenkilde-Hansen samt Casper Kirk Johansen.


Vinderbilen fra 2006, Team Lindholmbilers Porsche 996 GT3'er, skal i år køres af JH Motorsports kørere.
(Foto: Motorsporten.dk)

Danish Endurance Championship er inddelt i tre klasser, og de voldsomme Porscher stiller op i klasse 3, hvor de skal køre mod biler som BMW M3 og Volvo S60 T5.
Det kan umiddelbart se ud som en let match for Porsche kørerne, men med tanke på at DEC løbet strækker sig over fire timer, så er hestekræfter og topfart ikke lig med en sejr, der skal også tænkes taktisk i så langt et løb, hvor også antallet af tankstop kan spille ind i det samlede resultat.

Læs også:
14.04.2007 - Kun 14 dage til den danske banesæson starter


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 28/04/07 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •