Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ALMS GT Class

Sejr til Jan Magnussen i Houston

ALMS
GT Class 

22/04/07 

American Le Mans SeriesJan Magnussen sejrede i sin Corvette C6.R i GT1 klassen i fjerde afdeling af ALMS, der blev afviklet på den snævre og ujævne bane i Houston, natten til søndag dansk tid. For Jan Magnussen var det den første sejr for Corvette, efter at han i år er blevet fast mand hos Corvette Racing i hele ALMS sæsonen.
 

Marginaler har betydet, at den første sejr endnu var udeblevet, men efter Magnussens fantastiske sæsonstart i både Grand-Am og ALMS, med tre andenpladser og to tredjepladser, fik han og makkeren Johnny O’Connell endelig lov til at træde op på det øverste trin på podiet.


(Foto: Christina Bergdahl)

Johnny O’Connell startede bilen fra anden position, men ved første pitstop, hvor Jan Magnussen kom i bilen, fik de to taget føringen, som de holdt til mål i det 2 timer 45 minutter lange løb.

”Det var dejligt. Det gik endelig vores vej i dag. Vi havde nogle superhurtige ind- og udomgange i forbindelse med pitstoppene og det afgjorde løbet. Vi pressede virkelig ved første pitstop og Johnny lavede en hurtig indomgang og vi fik lavet et hurtigt pitstop, så jeg vidste at jeg skulle give den gas på min udomgang, hvis vi skulle have en chance for at tage føringen og det lykkedes heldigvis” sagde Jan Magnussen fra Houston. ”Inden løbet havde teamet besluttet, at vi skulle teste 4 forskellige typer dæk med henblik på Le Mans. Så derfor var der på forhånd planlagt tre pitstop. Det var svært at være konstant med bilen på de forskellige typer, men det gav os nogle rigtig gode data, som er værdifulde med henblik på Le Mans."

Med sejren i Houston betyder det, at Jan Magnussen har en fantastisk rekord i ALMS, da han nu har vundet et løb, hvert eneste år i de ni år serien har eksisteret. I alt har Jan Magnussen vundet 12 sejre i ALMS. Da Jan Magnussen vandt sit første løb i ALMS, tilbage i 1999, var det faktisk også med Johnny O’Connell som makker, da de dengang kørte sammen et år hos Panoz.

Jan Magnussen fortsætter sin travle sæson. I næste weekend kører han Grand-Am i Virginia, men inden da vender han tilbage til Danmark, hvor han på tirsdag tester sin DTC racer for Team Den Blå Avis Fleggaard Racing.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Corvette Racing
  • Houston (gadeløb)
  • 21/04/07 - Houston (gadeløb) - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS