Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ecclestone køber Istanbul Park

Formel 1 
22/04/07 

- og sikrer det tyrkiske Grand Prix i 15 år
De seneste dages spekulationer om Bernie Ecclestones tilstedeværelse ved det tyrkiske MotoGP løb i denne weekend er nu blevet udløst. Bernie Ecclestone har købt banen.
 

Flere journalister og iagttagere på Otodrom i Istanbul – også kendt som Istanbul Park – var lidt overraskede da de så Bernie Ecclestone vandre omkring på banen, nærmest med et sagligt smil på munden. Hvad var der i gære?

Flere mente lidt i spøg at Bernie Ecclestone nok var ved at købe banen og at det var derfor at han var på banen. Andre mente at det var for at prøve at overbevise MotoGP stjernen, Valentino Rossi, om at han skal gøre noget mere ved hans Formel 1 flirten. Det blev faktisk de første der fik ret. Bernie Ecclestone har købt banen. Det vides dog endnu ikke om han har købt hele molevitten eller om det er andele han har købt.


(Foto: Gepa Pictures)

Banen fik efter det seneste afholdte Grand Prix en bøde som man ikke havde i sinde at betale. Eller rettere, man kunne tilsyneladende ikke. Enden på den historie blev at man reducerede bøden. Men det var ikke nok, stadig ingen penge i sigte, så Bernie Ecclestone betalte bøden for banen.

Bernie Ecclestone var dog ikke selv i første omgang villig til at fortælle om sit nye køb. Han havde mere travlt med at fortælle om at han faktisk også godt kan li’ motorcykelrace og af og til kommer til MotoGP løbene. Men den historie holdte altså ikke helt vand. Muligvis kan manden vitterligt lide motorcykelrace. Men kernen i hans ophold på banen var altså med en anden baggrund. Der er ikke offentliggjort nogen købspris på nuværende tidspunkt, men som den forretningsmand Bernie Ecclestone er, så har han fået banen til en for ham ganske fornuftig pris.

Det er også blevet offentliggjort at Bernie Ecclestone ved samme lejlighed har sikret banen at der køres Formel 1 Grand Prixer til og med 2021. Flere medier beretter om en købspris på € 130 millioner, men det er et beløb der hverken er blevet af- eller bekræftet nogen steder. Måske et røverkøb for Bernie Ecclestone. Hele anlægget er blevet rost til skyerne af kørere, teams, medier og andre med gang på banen. Alt er nyt og topmoderne. Der blev første gang kørt Formel 1 Grand Prix på banen i 2005.

Dons

Læs mere om:
  • Istanbul Park
  •