Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Escobar racing er stadig Danmarksmester

Rally 
22/04/07 

Escobar racing v/Lars Kragh har fået Dansk Idrætsforbund (DIF) ord på, at vi nu med rette kan kalde os for Danmarksmester i gruppe H 2006.
 

Sagen startede med, at der i DM-5 på Møn blev lagt en protest på den ene af Escobar racing’s daværende bil, en Opel Kadett GSI. Protesten gik på: Ulovlig sporvidde foran.
Efter at bilen var udmålt og fundet lovlig af juryen appellerede Team JP Rally dette, med henvisning til et punkt i homologeringsattesten, der omhandler karrosseribredde.

Sagen kom derefter til Ordens- og Amatør udvalget (A&O), hvor man dømte bilen ulovlig, ud fra nogle beregninger som Ordens- og Amatør udvalget selv lavede.

Escobar racing ankede derefter dommen til DIF, da vi var af den overbevisning, at Lars Kragh og Jess Larsen var sigtet for ét punkt, men dømt for et andet. Desuden mente Escobar racing v/ Lars Kragh, at vi var blevet dømt uden at de faktuelle beviser var til stede, og at dommen var afgivet på et formodet beregningsgrundlag.

DIF Appeludvalg har nu givet Escobar racing medhold i sagen, og Danmarksmesterskabet i gruppe H 2006, er derfor stadig Escobar racing’s.

Team-ejer & 1. Kører Lars Kragh: Vi er utrolig glade og stolte over vores Danmarksmesterskab, og vi er selvfølgelig også glade for, at denne sag nu er ude af verden, det er altid rart at få fejet al tvivl væk, om bilen var lovlig eller ej.

Det har været en utrolig god oplevelse, at mærke al den støtte og opbakning vi har fået, fra hele den danske rally ’verden’ i denne sag… tak for det.

Jeg har kørt rally i 20 år, og dette mesterskab er absolut det største, jeg har opnået.
For hele holdet bag Escobar racing er det en utrolig god fornemmelse, at kunne kalde sig Danmarksmester 2006, og vi vil nyde det hele resten af sæsonen.


(Foto: Nitt-Foto.dk)

2. Kører Jess Larsen: Jeg tror, at det er et meget stort øjeblik i alle sportsudøveres karriere, at kunne kalde sig Danmarksmester.
Jeg er stolt på mine, Lars og resten af holdets vegne over vores mesterskab.

Efter at have været med i rigtig mange år, er det meget stort for mig at blive Dansk Mester, sammen med resten af drengene.

Teamchef Peter Ackermann: Det er dejligt at blive færdig med denne sag, så vi nu kan bruge al vores energi på den kommende sæson.
Jeg vil gerne starte med at sige, at vi af alle instanser er blevet fair behandlet og kan derfor kun sige, at systemet virker, det ved vi nu.

Vi har aldrig været i tvivl om, at vores bil var lovlig, den har kørt rally siden 1999, og har været igennem et hav af tekniske kontroller, men er aldrig fundet ulovlig.

Vi undrede os derfor, da Team JP Rally ønskede at appellere dommen, efter den første tekniske kontrol på Møn.
Vi havde jo selvfølgelig også hørt om måden, Team JP Rally dyrkede rallysporten på, også efter at det ternede flag var faldet, og vi var selvfølgelig klar over, at de var i deres gode ret hertil. I starten kunne det også virke som en ren sportslig protest og appel, men da JP appellerede Rallyudvalgets dom, kom sandheden frem, de ville bare være danmarksmestre på en protest!
For mig er det dog en utrolig usportslig optræden, og vi vil aldrig dyrke sporten på dette niveau.
Rally sporten kan absolut ikke være tjent med denne optræden.

Vi er stolte og glade for vores Danmarksmesterskab, og vi skylder en masse mennesker en stor tak.
En stor tak til hele teamet, sponsorer og familierne bag Escobar racing, for at kæmpe med og vinde Danmarksmesterskabet 2006.

Og en kæmpe tak til Poul Andreasen, Claus Jensen og Advokat Søren Storgaard samt en masse andre for hjælp til at vinde sagen i DIF og dermed beholde Danmarksmesterskabet.

Peter Ackermann


Læs mere om:
  • Lars Kragh
  • Escobar racing
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: