Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault

Formel Renault test på Scandinavian Raceway i Anderstorp

Formel Renault 
21/04/07 

Formel RenaultAlexander Haegermark rekordhurtig på den gamle F1-bane
Det blev et vellykket gensyn med den gamle Formel 1 bane i Anderstorp for landsholdskøreren Alexander Haegermark som kører for danske KEO Racing.
 

På to testdage fik han tilbagelagt ikke færre end 143 testomgange på den hurtige bane, og det lykkedes ham endda at kappe ikke mindre en 3/10 sekund af den pole position tid som Red Bull’s portugisiske Filip Alberquerque opnåede ved sidste års afdeling af Formula Renault Northern European Cup’s afdeling på denne bane.


(Foto: Tommy Galskjær)

Eftersom årets første test på Nürburgring i midten af marts måtte afbrydes på grund af ikke mindre en 25cm sne, ja så satte man Anderstorp ind i testkalenderen for at få det planlagte testprogram på skinnerne igen. Der blev gennemført både en kvalifikationssimulering ligesom der gennemførtes distancetræning for et race. Alexander er helt tydeligt fornøjet over udfaldet af weekendens træning. Det ses tydeligt på det brede smil samtidigt med at han fortæller. Han fortsætter med at fortælle, at der blev prøvet tre forskellige aerodynamiske setups, hvilket han slet ikke er i tvivl om gav resultaterne i form af de fine omgangstider under lørdagens træningspas. Han siger endvidere, at han føler sig tryg i bilen og godt tilpas eftersom bilen reagerer meget præcist og er helt forudsigelig. Dette gør også at han føler sig i stand til at køre med en større grad af selvtillid.

”Efter to dage med så megen kørsel, er de fysiske anstrengelser store. Specielt den kendte ’Karrusel-kurve’ er en udfordring, da den udsætter kørerne for 3G” siger han. Og han tilføjer, at det mærkedes i nakken, skuldrene og ryggen specielt meget efter den første testdag. Heldigvis er føler han sig i god form, hvilket også kunne ses på de simulerede løb og ud fra de stabile og hurtige omgangstider. Og det er en tændt Alexander som glæder sig meget over at have et forspring med hensyn til lige netop banen i Anderstorp, i forhold til de kørere der endnu ikke har testet denne bane af inden løbet den 18-19. august.

Næste test for Alexander Haegermark er på Oschersleben den 23-24. april. Dette er den sidste officielle Formel Renault test inden sæsonpremieren på Zandvoort den 27-28. maj. Alexander slutter af med at sige: ”Alle i teamet gjorde en fantastisk indsats på Anderstorp for at jeg kunne have en optimal træningsweekend. Omgangstiderne var fantastiske og vi føler os virkeligt klar til at køre i NEC”. Teamejer Kim Olsen tilføjer at det klart nok er på Oschersleben, at vi vil få at se, hvor vi står i forhold til den officielle serietest.

Tommy Hostrup Galskjær

Læs mere om:
  • Alexander Haegermark
  • KEO Racing
  • Anderstorp
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her