Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

En god, men ikke problemfri DEC debut

Danish Endurance
Championship 

19/04/07 

DEC - Danish Endurance Championship- for Kim Reymond
I går skulle den tidligere Drag Racing kører Kim Reymond have sin debut i den Renault Clio III, som han i denne sæson skal deltage med i Danish Endurance Championship.
 

Kim Reymond, der skal dele Clio raceren med yderligere to kørere, stiller op for Arrive'n'Drive teamet, som i går var på Padborg Park hvor kørerne for første gang skulle prøve at sidde i de helt nye racere.
Dagen startede med en grundig instruktion i og omkring raceren og dens betjening, hvorefter kørerne kunne tage nogle prøveture på banen.


Kim Reymond under den første prøvetur i Arrive'n'Drive teamets helt nye Renault Clio III DEC racer.
(Foto: Motorsporten.dk)

Samtidig med de første prøveture, kørte DTC køreren David Falck fra Autoforum Racing Team Silkeborg undervisningsture med kørerne. Der var til lejligheden monteret et ekstra sæde i Arrive'n'Drive teamets Volvo S60 racer, og på skift fik alle 10 kørere vist og prøvet ideallinier, bremsepunkter med mere.

Allerede efter Kim Reymonds første prøvetur i Clio'en, var det tydeligt at det var noget der kunne bruges.


Smilet røber det hele - Kim Reymond var godt tilfreds efter de første omgange på banen, hvor han udtalte:
"Det her kan jeg godt vænne mig til!"
(Foto: Motorsporten.dk)

Ved de efterfølgende prøveture blev tempoet stille og roligt skruet i vejret, tiderne begyndte at se helt fornuftige ud, og grænser blev både afprøvet og overskredet, sådan er racing!
Man finder først grænserne, når man har prøvet at overtræde dem, denne lære måtte også Kim Reymond igennem, hvilket resulterede i en harmløs tur i 'sandkassen' for enden af langsiden.


Turen i 'sandkassen' var helt harmløs, de største skrammer kom nok på Kim Reymonds stolthed, mens Renault'en kunne nøjes med at blive tømt for sand!
(Foto: Motorsporten.dk)

Ud på eftermiddagen var Kim Reymonds tider fuldt ud respektable, han kunne køre stabile 1:10 tider, og var selv godt tilfreds.

Men at træerne ikke vokser ind i himlen, og at uheldet altid kan slå til, fik han at føle sidst på dagen, hvor han på vej gennem chicanen, i 4. gear og med lav fart, pludselig blev slynget 45o rundt, med det resultat at han kørte direkte ind i autoværnet, og blev slynget langs med det for at lande 8 meter længere henne med en svært skadet Clio racer.

Heldigvis er sikkerheden helt i top i de fabriksbyggede Renault Clio racere, så han slap fra uheldet uden andre skader end rykket fra selve sammenstødet og trykket fra selerne.
Som en sikkerhedsforanstaltning har han dog været på Odense Universitets Hospital til et 'checkup', men han udtalte her til formiddag at der ingen skader er sket, men at han naturligvis er meget øm i kroppen.

Helt det samme kan man ikke sige om Clio raceren, den er hårdt medtaget, og hos Sally Racing der står for serviceringen af Arrive'n'Drives biler, er man nu ved at skille bilen ad, for at se om den kan genopbygges, eller om der skal en helt nyt karrosseri til.
Jesper Sally Pedersen og hans hjælpere vil dog gøre alt hvad der står i deres magt, for at sikre at Arrive'n'Drive teamet kan stille fuldtalligt til sæsonens første løb på Ring Djursland den 28. april.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 07/04/28 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •