Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Junior

Christian Sørensen i front efter DM-premiere

Formel Junior 
20/04/07 

Formel Junior-køreren Christian Sørensen fra Betty Racing oplevede en svær DM-start, som foregik på den krævende Københavns Gokart Bane på Amager. DM 2007 afvikles over 3 weekender med identiske dobbelt-arrangementer.
 

- Rundbanen i København har aldrig været blandt mine favoritter, konstaterer Christian Sørensen. - Dette har nok baggrund i, at banen er uhyre svær at overhale på, hvorfor de lokale kørere som oftest har en taktisk fordel.

På førstedagen fik Christian Sørensen genvundet en pæn del af selvtilliden, idet den sydvestjyske knægt kun var fire hundrededele sekunder fra pole position.

- Min værste konkurrent blev københavnske Nicolas Beer, fortsætter Christian Sørensen. - Han fik virkelig fart i karten ved finalen på førstedagen, og sejren var derfor overbevisende. Lige så sikker var Christian Sørensen på andenpladsen.


Christian Sørensen overvandt sin skepsis for rundbanen på Amager, og er nu i front for DM i Formel Junior.
(Foto: Kirketerp)

Inden andendagen udtænkte teamchef og far, Erik Sørensen, nogle forbedringer på karten:

- Go karten er forholdsvis simpelt opbygget uden affjedring og støddæmpere. Alligevel kan man skrue på nogle parametre, når de afgørende sekund-brøkdele skal hives ud af materiellet. Den væsentligste justering var dog, at jeg fik nedsat driftstemperaturen på den luftkølede motor.

- Temperaturen må helst ikke komme op over 200 grader, fortsætter Christian Sørensen. - Heldigvis kan det måles med en elektronisk sladrehank, som logger data til en computer på rattet i karten. I kampens hede kan køreren jo ikke sidde og fumle med et termometer.


Motoren kogte en smule i det varme vejr ved DM-premieren, men Christian Sørensen overvandt problemerne.
(Foto: Kirketerp)

Justeringerne gav pote på andendagen, idet Christian Sørensen skar et kvart sekund af omgangstiden i tidtagningen, hvorimod Nicolas Beer fortsatte med samme fart i karten som på førstedagen.

Odds'ene var gode for sydvestjyden, som startede på pole position i finalen, hvorimod Nicolas Beer var henvist til ottendepladen på startstregen:

- Flere af konkurrenterne var naturligvis sultne efter sejren. Jeg måtte derfor køre noget defensivt for at holde dem stangen. Dette benyttede Nicolas Beer sig af til at smutte forbi i fighten. Til sidst i finalen fik jeg dog ekstra fart i karten, og kunne derfor angribe københavneren.


Det er altid godt for Christian Sørensen (t.v.) at snakke et motorløb i gennem med sin mor: Lone.
(Foto: Kirketerp)

I allersidste sving fik Christian Sørensen endelig hul på konkurrencebylden, og de to konkurrenter suste side om side over målstregen. Sydvestjyden fik sig slutspurtet foran med en håndsbredde.

- Det var virkelig en hæsblæsende DM-race, afslutter Christian Sørensen. - Konkurrencemarginalerne faldt heldigvis ud til min fordel, og sammenlagt har jeg også taget en føring i DM-serien.


Christian Sørensen fik 2 flotte pokaler med hjem til Sydvestjylland.
(Foto: Kirketerp)

Betty Racing
Åge Kirketerp Jensen


Læs mere om:
  • Betty Racing
  •