Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Alt klar til DEC debut

Danish Endurance
Championship 

18/04/07 

DEC - Danish Endurance Championship- med Danmarks hurtigste racerkører
Danish Endurance Championship står lige foran sæsonens første løb, og af samme årsag hersker der stor travlhed med forberederlserne, også i et af de nye "stor team" AD Racing.
 

AD Racing - Arrive'n'Drive Racing - er et helt nyt team og et helt nyt koncept, som i første omgang retter sig mod en gruppe fynske erhvervsfolk med ny lyst til racing.

For flere af de 10 kørere som indtil nu er knyttet til teamet, bliver der tale om racedebut denne sæson, og for flere af dem bliver dagen i dag den første dag for dem i en rigtig racerbil.

For en enkelt af dem bliver der dog tale om lidt af et comeback, for Danmarks hurtigste racerkører Kim Reymond fra Odense, vender efter en pause på et par sæsoner tilbage til motorsporten.
Det bliver dog i en helt anden form for motorsport end Kim Reymond er vant til, han kommer fra Drag Racing sporten, hvor han har Top Fuel hastighedsrekorden for typen med to elementer i bagvingen - fra 0 til 511 Km/t. på 4,64 sekund sat på Santa Pod banen i England under et EM FIA løb i 2003 - så der er altså tale om en europa rekord, men ikke nok med det, for tiden er faktisk også verdensrekord, og den er aldrig blevet slået!


(Foto: USA-Autodele.dk)

Men nu venter der Kim Reymond helt nye udfordringer, han skal lære at dreje med en racerbil - i dette tilflæde en Renault Clio III.

Tll de 10 kørere stiller AD Racing i dag op på Padborg Park med alle deres fire biler, dels to sprit nye Renault Clio III'ere, samt to Volvo'er.
Den ene af Volvo'erne, en S60 Challenge racer, har tidligere deltaget i DEC mesterskabet, det var ved sidste sæsons premiereløb, hvor den kørte en klassesejr hjem med Erik Christensen samt Jørgen og Per Poulsen ved rattet.
Den anden Volvo er en S40 racer som tidligere har gjort sig i Gruppe N 2000 klassen, hvor den blev kørt af blandt andet Anders 'fra Randers' Byriel samt Michael Jensen.

De to Renault racer er to helt nye fabriksbyggede Clio III modeller, som i går blev kørt til på Padborg Park at 'serviceteamet' bestående af Jesper Sally Pedersen og Claus Henning.Claus Henning (tv.) og Jesper Sally Pedersen (th.) havde tirsdag travlt med at køre AD Racings biler ind til de nye kørere.
(Foto: Motorsporten.dk)

Dagens program for de 10 kørere fra AD Racing spænder vidt. der skal tilpasses sæder og kørestilling, de skal lære bilerne og kende, samt erhverve noget erfaring på banen med dem, så de kan stå velforberedte til det som det hele drejer sig om:
Sæsonpremieren på Ring Djursland den 28. april, hvor Danish Endurance Championship kører sæsonens første 4-timers løb.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  •