Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Supercopa

Nygaard glæder sig til Hockenheim debut

Supercopa 
17/04/07 

- Den Seat Leon er bare for vild!
Christoffer Nygaard kan slet ikke vente til på fredag, hvor han skal køre sin første løbsweekend med sin nye Fischer Racing Seat Leon Supercopa racer. Teamet er forsvarende mestre de sidste to år, så presset er stort!

 

Christoffer Nygaard er altid en utrolig positiv person at tale med, men jubelen ville slet ingen ende tage, da jeg fangede ham på mobilen tirsdag formiddag, mens han var på arbejde på Sturup Raceway: "Jeg glæder mig bare så meget, den biler så vild!"


Christoffer foran sin jomfrueligt hvide Seat Leon
(Foto: Torben Sørensen)

"Seat Leon raceren er dobbelt så kraftig som den VW Polo Cup racer jeg kørte før. Den er den eneste anden standardvogn jeg har kørt, og de kan slet ikke sammenlignes. Hvis man laver en fejl i Seat Leon raceren, så straffes det lige med det samme. Og man skal samle op på det i de næste mange sving."

"Hvis man gjorde det i Poloen, så var den mere godmodig. Seat Leon raceren har 300 hestekræfter, hvilket er dobbelt så mange som Poloen. Jeg tror virkeligt at man bliver en bedre racerkører af at køre en så krævende racer. Så jeg glæder mig naturligvis helt vildt."

Teamet som Christoffer Nygaard skal køre for, er Fischer Racing, som har vundet Supercopa mesterskabet i både 2005 og 2006. Så presset er stort på den tidligere karting og VW Polo Cup stjerne, men det tager han med oprejst pande: "Jamen det er da en stor udfordring for mig, men jeg glæder mig helt vildt."

"Efter jeg havde kørt min første test på Hockenheim, hvor jeg slog alt og alle, inklusiv min holdkammerat og var tæt på banerekorden, gik min næste test på Oschersleben knapt så godt. Der var en masse småproblemer, som hele tiden skulle rettes. Det kostede lidt fart, og det betød placeringer midt i feltet af de 23 deltagende biler. Men vi har fået styr på det, så det er med godt mod at vi ser frem mod debutløbet på Hockenheim!"

Nicki Thiim blev i den forbindelse 3. hurtigst i samme test, så der er ingen tvivl om, at det bliver et tæt dansk løb mod sejren i Seat Cup.


Christoffer rådgiver Kennie Frydkjær-Jensen
(Foto: vitesse-kart-racing)

Christoffer Nygaard var ikke med til den spektakulære DTM præsentation i weekenden i Düsseldorf, hvor også rammeprogrammerne var repræsenteret - Seat Cup inkluderet. Den 20 årige racerkører har nemlig travlt på Sturup Raceway.

Her har Christoffer Nygaard, sammen med banechef Flemming Schleimann, travlt med at forberede banen til weekendens STCC debutløb. Det bliver første løb efter vinterens ombygning af bane og især pitten, som nu har den krævede FIA Grade 3 klassificering, med 12,5 meter brede pitlanes.

"Seat Cup kører jo en testdag mere end Polo Cup. Så jeg må forlade Sturup Raceway før STCC går igang. Det er lidt ærgerligt, da jeg godt kunne tænke mig at se det hele klar. Men jeg glæder mig naturligvis også til debutløbet på Hockenheim, hvor jeg tror på en topplacering," slutter Christoffer før han skynde sig videre med sin travle arbejdsdag.

Christoffer Nygaard vil i den kommende sæson bruge sine fridage som rådgiver for Kenni Frydkjær Jensen, og Vitesse Racing, der forbereder sig til den danske Polo Cup.

Seat Cup serien køres sammen med DTM serien, foran øjnene på nogle af de mest indflydelsesrige motorsportschefer i international racing. Nemlig Audi Sport chef Dr. Wollfgang Ullrich og Mercedes Motorsport chef, Norbert Haug. Christoffer Nygaard skal iøvrigt køre mod en anden hurtig dansker i serien, nemlig Nicki Thiim.

Første træning i Seat Cup foregår på fredag den 20. april klokken 16.05, mens det første løb ud af weekendens to løb i serien, finder sted lørdag mens andet løb køres søndag, efter DTM serien.

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Hockenheim
  • 22/04/07 - Hockenheim - Supercopa
  •      ASETEK SIMSPORTS