Massa blomstrer

Formel 1
15/04/07

Efter to uheldige løb kom Massa først over stregen i Bahrain
Formel 1 fik i dag hård konkurrence af forårssolen, og mens Felipe Massa vandt på banen, var det nok Formel 1 der tabte. Jo, Heidfeld lavede da en overhaling på Alonso - men det var så, bortset fra starten, også det.

Massa havde en af sine gode dage, og dem har han retteligt flere af nu end han havde for to år siden. Og på en god dag er Massa blandt de bedste kørere i feltet og det viste han i dag, hvor han vandt karrierens tredie sejr, uden for alvor at være truet.

Det var under pitstoppene at Raikkonen kom foran Alonso
(Foto: Ferrari)

Sejren blev vundet foran Lewis Hamilton, der for tredie gang i sin tre løb lange F1 karriere kom på podiet. Den første sejr virker indenfor rækkevidde for den unge englænder. På 3. pladsen kom Kimi Raikkonen, der længe lå bag Fernando Alonso, men kom foran ham qua et bedre pitstop. Og dermed var den duel afgjort, ikke på banen men i pitten.

Men for Alonso var dagen ikke slut. Selvom Raikkonen kom forbi ham ved et pitstop, måtte den spanske mester alligevel se sig overhalet ude på banen. Det var Nick Heidfeld der hev sin BMW forbi verdensmesterens bil. Dermed kon Heidfeld på 4. pladsen, ligesom i de to forgående løb, mens Alonso blev nr. 5.

Kubica, Trulli og Fisichella tog de resterende point. Fisichella tabte en duel til Trulli og formåede ikke at komme tilbage, på trods af en hurtigere bil.

Udenfor pointene finder vi en lidt skuffende Nico Rosberg, der ellers havde virket som et godt bud på et point eller to. Men den tyske finne endte på 10. pladsen, lige efter Kovalainen.

Nr. 1 på bilen hjalp ikke meget - Alonso sluttede som nr. 5.
(Foto: Bridgestone)

Og dermed sluttede forårssæsonen 2007. Næste løb bliver kørt i Spanien midt i maj. Og som altid er det nu det bliver alvor. De første skrammer er landet på egoet, favoritterne er udpeget, nogle er sendt ud af VM kampen.

Selvom løbene måske ikke har det været mest ophidsende, så er VM kampen tilgengæld fuld af dramatik. Efter tre løb er der tre kører med 22 point. Alonso, Hamilton og Raikkonen er de tre kørere i spidsen. Efter dem kommer Massa med 17 point og Heifeld med 15.

Hvis VM kampen fortsætter med at være ligeså tæt, er der måske alligevel en grund til at lade tv'et besejre sommersolen.