Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Historisk testdag

Historisk 
15/04/07 

HMS (Historisk Motor Sport) startede deres sæson med den første testdag i strålende solskin og med meget nysgerrigt publikum på FDM Sjællands Ringen ved Tune.
 

Solen skinnede fra en skyfri himmel over Sjællands Ringen, temperaturen var høj og alle ventede med længsel for at komme bag rattet for første gang i denne sæson.
Historisk Motor Sport har, udover historiske biler, også alle Club Race bilerne, og vil endvidere kører nogle løb sammen med Gruppe N 0 – 1600 ccm bilerne - den nye 1600 challenge klasse.

Det var derfor en blandet flok som biler som var ude at teste, og nogle af disse var endda ikke engang biler som skal kører historiske løb i Danmark. Martin Borch-Christensen var mødt op for at kører en funktionstest på hans fantastiske og voldsomme Lola Can-Am racer.


(Foto: Motorsporten.dk)

Der er foreløbig ikke meningen at Martin vil deltage i Danmark med sin flotte Lola, da han vil kører europæiske løb på større baner hvor den voldsomme bil passer bedre. Samtidig fik vi bekræftet rygterne om at Martin i øjeblikket arbejder på en Chevrolet Camaro til historisk motorsport, som vi vil få et se her i Danmark på et tidspunkt.

Der var hele 16 klasser som var delt op i seks træningspas.
Det var både de historiske klasser, Club Race klasserne og de historiske formel biler som alle kom på banen tre gange i løbet den hektiske dag.

Nogle skulle lærer nye opsætninger på deres biler, andre helt nye biler, og nogen skulle bare ud og prøve vinterens ændringer af. Men uanset hvorfor kørerne var kommet til den første historiske testdag, så var stemningen afslappet og venlig som den altid. Der blev snakket om bilerne og de ændringer der var blevet lavet. Nogle kører og mekanikere lånte stumper og værktøj af hinanden, så alting er ved det gamle i den historiske pit.


(Foto: Motorsporten.dk)

Den afslappede og venlige stemning smittede også af på publikum og det kunne ses. Udover kørernes familier, var der mødt en del publikum op for at nyde de flotte historiske biler. Måske på grund af dette flotte vejr var det mødt mellem 200 og 300 mennesker op i løbet af dagen for at følge den første historiske testdag.
Der vist ingen tvivl om at Historisk Motor Sport er populært i Danmark.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Sjællandsringen
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her