Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Bahrains GP – Ferrari preview

Formel 1 
12/04/07 

Der var en tydelig skuffelse at spore hos Ferrari i søndags. Også selv om at man fik én kører på podiet, og en anden i pointene.
 

De ledende personer i Ferrari teamet var ikke synderligt tilfredse med udfaldet af det Malaysiske Grand Prix. Man havde helt klart forventet noget mere. Der var dog en eller anden form for tilfredshed med de points man trods alt fik. Har Ferrari noget i ærmet til ørkenracet?

Ferrari kunne ikke holde det tempo som McLaren satte i Malaysia. Hos Ferrari er man derfor opsatte på at vil revanchere sig. Spørgsmålet er så om man kan nå at gøre det i Bahrain, eller om det først bliver når Europa skal indtages. Ferrari har dog nogle nye ting klar til bilen. Tingen man har udviklet efter forårstesten på Sakhir banen. Noget af det er blevet testet, mens andet er nyt og først skal prøves ved træningssessionerne fredag. Det bliver først i forberedelserne til det spanske Grand Prix at der kommer yderligere fart i udviklingen. Så er Ferrari – og alle andre teams – hjemme i Europa igen.

Kimi Räikkönen måtte i Malaysia give fortabt overfor McLaren bilerne. Denne gang har han en frisk motor i ryggen og må forventes at kunne lave en bedre præstation. Han erkender at i Malaysia var der ikke så meget at gøre, men efter en god test tidligere i Bahrain, så forventer han at kunne gøre noget mere ved McLaren bilerne. Han anerkender da også fuldt ud McLarens præstationer i Malaysia. Han forventer dog at det ikke bliver så let for McLaren bilerne denne gang.


Kimi Raikkonen håber at kunne overhale McLaren bilerne denne gang
(Foto: Bridgestone)

Felipe Massa har vist et eller andet han skal gøre godt igen. Det kan han passende starte med at gøre på søndag. Efter de tests som Ferrari har haft, har teamet vist at de med helt fremme. Nu skal de så leve op til egne forventninger. Felipe Massa lavede en elementær fejl i søndags, og ingen er vel mere end ham selv opsat på at gøre skaden god igen. I det tilsvarende løb sidste år startede han på forreste startrække ved siden af hans tidligere teamkollega M. Schumacher. Kun slået med 1/1000 sek. Denne gang vil han starte forrest – og holde placeringen. Det er vel også den eneste måde han kan gøre skaden god på igen. Og hvis han så kan trække Kimi Raikkonen med sig, er der vel ingen der har sure miner i Ferrari teamet bagefter.


Felipe Massa laver nok ikke samme fejl igen
(Foto: Bridgestone)

Jean Todt var ikke ret tilfreds i søndags. Han erkender dog også at der hviler et meget stort pres på teamet. Han fortæller blandt andet at efter forårets tests, havde alle udråbt Ferrari som de største favoritter. Nu er alle efter Ferrari fordi man tilsyneladende ikke lever op til forventningerne. Han håber at de ændringer man laver til Sakhir, vil være nok til at levere den fornødne præstation. Er der nogen der glæder sig til mandag, må det være Jean Todt. Så kan man komme hjem til Italien og arbejde videre på fabrikken med den videre udvikling. Med andre ord – forventer Jean Todt et godt resultat, men vel egentligt heller ikke meget mere.

Dons

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Kimi Räikkönen
  • Scuderia Ferrari
  • 15/04/07 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •