Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ørkenrace

Formel 1 
11/04/07 

Optakt til Bahrains Grand Prix
Efter en ganske kort pause er F1 flyttet fra Malaysias varme, til en anden varme, nemlig den i Bahrain. Og VM kampen virker åben, så helt kedeligt bliver det nok ikke.
 

To løb er der blevet kørt, og selvom det var de samme tre der kom på podiet i begge løb, så var det dog to forskellige vindere og to forskellige biler der dominerede. Med lidt held er vi havnet i en sæson, hvor det egentlig ikke er et spørgsmål om hvilket team der pt. ligger foran de andre i udviklingen, men et spørgsmål om hvordan bilen fungerer præcist på den givne bane. Altså biler, der i princippet er lige gode, men hvor styrkeforholdet afhænger af småting, som f.eks. banen.

Derfor er det også svært umiddelbart at pege på hvem der har fordelen i Bahrain. Det kan tippe begge veje. Det bedste ville nok være at vi fik en direkte duel mellem Alonso og Raikkonen. Hidtil har der ikke været en direkte konfrontation mellem de to største farvoritter til VM titlen.

For resten af feltet er der andre ting på spil. For Lewis Hamilton er der i virkeligheden intet på spil. Knægten har leveret mere end man kunne forvente i sine første to løb, så selv hvis han af ren og skær idioti planter bilen i barrieren på første omgang, bliver der næppe rokket mange milimeter ved det indtryk han har givet. At lave fejl hører ungdommen til og indtil videre har han ikke lavet nogle, så hans kredit er stor.

For Felipe Massa er situationen en helt anden. Inden første løb, var der mange der havde høje forventninger til brasilianeren - og flere forventede at han ville presse Raikkonen internt i teamet. Men selvom han tog pole i Malaysia har han indtil videre ikke været særlig imponerende. Han skal præstere i Bahrain for fortsat at virke som en troværdig topkandidat til en guld placering i år.

Hos Renault er Giancarlo Fisichella allerede under pres. Det er ikke bare de tvivlsomme resultater, de kan tilskrive mange faktorer, som er udens for italienerens rækkevidde. Men han har ikke været markant hurtigere og bedre end debutatenten Kovalainen, og det er et problem for ham. Fisichella har fået én chance for at bevise at han kan noget, som han ikke har vist før. Og den chance virker det ikke som om han tager.

Williams og Toyota vil fortsætte deres interne duel, hvor Williams i øjeblikket måske ikke fører på point, så i al fald virker stærkest - og det er et problem for fabriksholdet i Köln. Rart at se det gamle team bevæge sig i den rigtige retning igen. Alexander Wurz har tilgengæld ikke været overbevisende i de første to løb.

BMW har haft en god start og der er intet der tyder på at de er blevet langsommere når de når til Bahrain. Sæsonen er stadig lang og det er ikke sikkert at de kan holde dampen oppe hele vejen - det var i al fald ofte Saubers problem.

Men kampen kommer forventeligt til at stå mellem Ferrari og McLaren - og forhåbentlig mellem Raikkonen og Alonso. Vi vil have nogle dueller mellem de to og de kan ligeså godt komme i gang.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 15/04/07 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •