Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ross Brawn til Ferrari eller Honda? - Opdateret

Formel 1 
12/04/07 

– eller et helt tredje team?
Ross Brawn er en kapacitet indenfor Formel 1. Han er nu i gang med et sabbatår efter en lang årrække hos Ferrari, men hvad skal han lave når og hvis han vender tilbage? Senest har McLaren udvist stor interesse.
 

I en båd et eller andet sted er Ross Brawn i øjeblikket en person som nyder at slappe af. Efter et årti hos Ferrari, blev det nødvendigt med en pause, så Ross Brawn meldte allerede ud sidste år, at han ville tage et sabbatår. Men allerede nu er der tilsyneladende bestræbelser på at få ham tilbage i Formel 1 cirkuset. Og så er det lige det med at hvor kunne han tænke sig at være såfremt han i det hele taget vil tilbage.


Ross Brawn hos sin "tidligere" arbejdsgiver
(Foto: Ferrari)

Ross Brawn har selv tidligere udtrykt at han vil tale med Ferrari først inden han beslutter sig for sit gamle team eller vælge et andet. Han har også udtrykt at skal han tilbage til Ferrari, så bliver det ikke i sin gamle rolle som teknisk direktør, og hvad er der så tilbage? Rollen som teamchef? En ganske god mulighed. Jean Todt er blevet forfremmet til Ferrari direktør og har tidligere udtrykt at det kun er i år at han vil fungere som teamchef. Så den mest oplagte mulighed er – hvis valget falder på Ferrari – at Ross Brawn bliver ny teamchef. Men det er slet ikke sikkert at det bliver sådan.

Andre teams er selvfølgelig interesseret i den enorme viden som Ross Brawn besidder. Flere har offentligt udtrykt interesse i at hyre Ross Brawn, men han har indtil videre afvist alle med henvisning til at han ikke er til rådighed. Dog er der i de seneste dage kommet frem at Honda alvorligt overvejer at ansætte Ross Brawn. Honda har endnu ikke rigtigt fået det til at fungere i år og det ventes at en b-version af bilen er klar til Canadas Grand Prix hvis alt går vel. Honda har savnet en decideret teknisk direktør efter Geoff Willis blev sendt på ufrivillig ferie midt i 2006 sæsonen. Den fungerende tekniske direktør i teamet, Shuhei Nakamoto, har en baggrund i motorudvikling og motorcykler og er altså ikke den optimale person til positionen som teknisk direktør.


Nick Fry er ganske givet på jagt efter Ross Brawn
(Foto: Honda Racing)

Teamchef Nick Fry vil selvfølgelig gerne rette op på teamets resultater som ikke just er prangende. Direkte adspurgt om Ross Brawn er der kun én kommentar – ”Ingen kommentar”. Det kan betyde at der har været kontakt, men at det selvfølgelig ikke skal afsløres noget som helst. Husk at Ross Brawn først skal være afklaret med Ferrari inden anden beslutning tages. Nick Fry erkender dog at Ross Brawn vil være en gevinst hos alle teams – også Honda. Flere engelske næsten mere end antyder at Honda godt kunne blive næste arbejdsgiver for Ross Brawn. Blandt andet nævnes det at Ross Brawn er manden som Nick Fry har udset til at få styr på de mange spildte resurser hos Honda. Derfor kan det ikke være nogen overraskelse at Nick Fry svarer: ”Ingen kommentar” når han bliver adspurgt, i stedet for at svare mere direkte. Ross Brawn kan og vil dog sikkert først være til rådighed i 2008.

Nu har også et tredje team tilsyneladende udvist mere end almindelig interesse for Ross Brawns evner og kvaliteter. McLaren teamet har angiveligt også ført flere samtaler med Ross Brawn der ifølge de seneste oplysninger, primært satser på at arbejde for et i England baseret team. Dog er der ingen der i det hele taget ved om Ross Brawn ønsker at vende tilbage til Formel 1 efter sit sabbatår.

Dons

Læs mere om:
  • Honda Racing F1 Team
  • Scuderia Ferrari Marlboro
  •