Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Bahrains GP – Williams preview

Formel 1 
10/04/07 

Williams klarede sig godt i Malaysias fugtige hede, hvis man lige ser bort fra en motordefekt. Teamet fik vist at de er på rette vej.
 

Det var sort uheld for Rosberg i Malaysia. Han lå godt i pointene da motoren ikke ville mere i den tunge og fugtige hede. Men nu bliver det andre forhold. Det vil sandsynligvis stadig være varmt, men til gengæld vil luftfugtigheden være væsentlig mindre i ørkensandet. Til gengæld stiller det andre krav.


Nico Rosberg - inden han måtte udgå
(Foto: Williams-LAT)

I Bahrains ørkensand er der sædvanligvis varmt, og så ligger banen uden læ af nogen art. Det betyder drilske vinde fra skiftende retninger, og det kan påvirke det aerodynamiske setup. Køling bliver en anden faktor der skal med i planlægningen. Udover at motor, gearkasse osv. skal køles ned, så er det på Sakhir banen yderst vigtig med ekstra køling til bremserne. Williams teamet har fra tidligere besøg på banen erfaring med at banen i sig selv er hård ved bremserne. Dertil kommer varmen og sandstøv som også påvirker bremserne den forkerte vej. Sam Michel har også lidt betænkeligheder ved dækkene, teamets forståelse af Bridgestone dækkenes reaktioner, er blevet væsentligt bedre.

For kørerne bliver det for så vidt et glædeligt gensyn. Nico Rosberg har erfaring fra banen både i GP2 og i Formel 1 og er generelt meget glad for banen. Alexander Wurz er også vældig glad for den rytme der er på banen. Men igen som tilfældet er på Sepang banen, så er Sakhir også et miks af lange hurtige stræk med indbyggede langsomme sving. Her er igen lidt til aerodynamikkerne at arbejde med.


Alex Wurz kørte sig godt op gennem feltet i Malaysia
(Foto: Williams-LAT)

Men i Williams teamet er stemningen god. Man har oplevet en udmærket sæsonstart, der har været bedre generelt end i de seneste år. Der hersker en god følelse af at man er på rette vej. Nu skal motoren bare holde til målstregen, og mon ikke at Toyota et eller andet sted gerne ser at deres motorer er holdbare.

Dons

Læs mere om:
  • Alexander Wurz
  • Nico Rosberg
  • Williams F1 Team
  • Sakhir
  • 15/04/07 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS