Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

McLaren dominans i Malaysia

Formel 1 
08/04/07 

Alonso triumferer mens Massa snubler
Fernando Alonso vandt Malaysias F1 Grand Prix, og fik dermed sin første sejr hos sine nye arbejdsgivere. For McLaren var det den første sejr siden slutningen af 2005, lang tid i Formel 1. Så glæden var stor hos det engelske team, og den blev ikke mindre af, at Lewis Hamilton tog 2. pladsen foran Kimi Raikkonen.
 

I Australien havde Raikkonen haft pole position og udnyttet den godt, og vundet en flot sejr. I Malaysia var det den anden Ferrari, med Felipe Massa, der sad på pole da løbet startede. I Australien kørte han et fornuftigt løb fra sin start på bagerste række. Men i Malaysia fra pole fejlede han stort. Allerede i første sving var han placeret bag de to McLaren racere. Men der blev han ikke!


Alonso vandt i Malaysia - grundlagt på en god start
(Foto: Daimler Chrysler)

To gange forsøgte Massa at komme forbi Lewis Hamilton i kampen om 2. pladsen; første gang kom han forbi, lavede en udskridning og mistede straks placeringen igen. Anden gang gik det værre. Han kom forbi igen, men dennegang fortsatte han i græsset og mistede placeringer til både Raikkonen og Heidfeld.

Dermed var løbet også afgjort. Blandt de fem forreste kom der ikke yderligere forskydninger. Lidt skuffende at Raikkonen ikke kunne gøre mere ved Hamilton, men det siger dels noget om Hamiltons naturtalent, dels noget om McLaren racerens øjeblikkelige styrke.

I Australien blev Fisichella nr.5 mens Massa blev nr. 6. I dag byttede de to plads og dermed blev top seks de samme navne som i første løb.

Det skulle dog ikke helt have været sådan. Nico Rosberg kørte et flot løb og lå længe til en solid 6. plads, men mod slutningen af løbet sagde motoren stop og den unge tyske finne måtte udgå. Men lovende takter fra Williams-Toyota, der indtil nu har virket som en bedre kombination end Toyoytas eget team.


Rosberg blev snydt for en 6. plads da motoren gik i stykker.
(Foto: Williams-Lat)

De to sidste pointgivende placeringer gik i stedet til Jarno Trulli og Heikki Kovalainen, der kom igen efter sin lidet imponerende debut i Australien.

Honda racerne er stadig langt fra en god kamp form. Dennegang var de dog bedre en Super Aguri bilerne og det må da værre en lille trøst. Heller ikke Renault virker særlig imponerende pt. Fisichella konverterede en skuffende 12. plads i starten til en 6. plads i løbet, og med de fem biler der lå foran ham, er det vel det bedste man kan håbe på i den situation.

Med McLaren sejr i dag, er der lagt en til en lang og spændende duel mellem Ferrari og McLaren. Renault virker desværre til allerede at have meldt sig ud af topkampen. Men derfor kan det nu sagtens blive spændende alligevel. Det skal da være spændende om det bliver en ren Alonso/Raikkonen duel eller om Hamilton og Massa vil blande sig. I øjeblikket virker Hamilton som den stærkeste af de to - men det er stadig tidligt på sæsonen at lave alt for skråsikre spådomme.


De tre første på podiet i Malaysia
(Foto: Ferrari)

Næste løb bliver ørkenløbet i Bahrain, hvor styrkeforholdet nok vil være nogenlunde som nu. Først i Spanien vil man kunne forvente nogle radikale ændringer.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Fernando Alonso
  • 08/04/07 - Sepang - Formel 1 - FIA F1
  •