Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Første test af de danske Polo Cup-racere

Polo Cup - DK 
08/04/07 

Efter måneders utålmodig venten, fik Kennie Frydkjær Jensen sammen med en række andre kommende Polo Cup-kørere, endelig mulighed for at teste deres nye racere i påsken.
 

Testen foregik onsdag og torsdag på Motorsport Arena i Oschersleben (Tyskland), hvor kørerne samtidig fik overdraget den racer, de skal køre sæsonen igennem.


Kennie Frydkjær Jensen får nyttige tips af Christoffer Nygaard, der har kørt to år i den tyske udgave af Polo Cup.
(Foto: Vitesse Racing)

Begge dage viste vejret sig fra sin pæne side, så alle havde mulighed for at få kørt en masse test-kilometer og rigelig tid til at få både bane og bil kørt ind i kroppen.

Testforløbet startede onsdag med at promotor Peter Elgaard gav de debuterende kørere en kort, men utvetydig (!!) briefing om, at sæsonen først starter den 6. maj og dagene i Oschersleben alene skulle bruges til at lære bilerne at kende.
Efterfølgende guidede Jørgen Weinreich kørerne rundt på banen for at vise ideallinier og sikre, at tempoet passede til kørernes erfaringsniveau.


Kennie Frydkjær Jensen ved ’sin’ jomfruelige racer, endnu uden sponsormærker og mén efter close-race – og i øvrigt med det forpligtende chassisnummer ’CUP001’..
(Foto: Vitesse Racing)

Efter de først testpas efter instruktøren, fik kørerne lov at køre frit og det var tydeligt, at alle følte sig mere og mere tilpas i den velkørende Polo.
Kennie og Rasmus Klarskov, der begge kommer fra karting-sporten, glemte hurtigt Elgaards formaninger og genoptog fighten fra POP1-dagene – dog med den sædvanlige respekt for hinanden og for, at dette blot var en test og at bilerne gerne skulle hele med til Danmark…
Når det i starten af maj bliver alvor, skal de to nok få sig nogle spændende dyster..!


(Foto: Vitesse Racing)

På andendagen fik kørerne monteret transpondere (tidsmålingsudstyr), men trænings-dækkene var efterhånden så slidte, at det var umuligt at få et nøjagtigt billede af den enkelte kørers niveau. Kennie sluttede med at være fjerde-hurtigst, men følte, at der var mere i ham, hvis dækkene havde været lidt mere friske.

Samlet fik hver kører kørt lidt over 400 test-kilometer – eller hvad der svarer til to sæsoner i Polo Cup’en (!!) – så når Kennie i midten af april får pudset formen af med en hel dags træning på hhv. Jyllands Ringen og Padborg Park, vil han være klædt godt på til sin egentlige debut den 6. maj til åbningsløbet på Jyllands Ringen.

Vitesse Racing
Kurt Rene Jensen


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Vitesse Racing
  • Oschersleben
  •