Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Malaysias GP – Toyota preview

Formel 1 
04/04/07 

Ét point var udbyttet i Australien, og det vil Toyota gerne gøre meget bedre, især fordi Williams også fik points. Og måske har Toyota noget i baghånden.
 

Det var ikke godt for Toyota at Williams fik en bedre placering end Toyota selv. Men forberedelserne går i retning af at det skal ændres. Sepang banen lagde i sidste uge asfalt til den officielle testrunde forud for selve Grand Prixet samme sted. Her fik Toyota testet en del nye ting, hvoraf langt de fleste er at finde på bilerne. Dog er der visse spekulationer i teamet. Ikke så meget i forhold til det mekaniske eller aerodynamiske. Det er det sorte guld der tænkes på.


Ralf Schumacher
(Foto: Bridgestone)

Pascal Vasselon har visse bekymringer om dækkene. Det er ikke sikkert at asfalten bliver ligeså varm som i Australien, men til gengæld er asfalten på Sepang banen mere ru og visse steder også ujævn. Det betyder at dækkene slides hårdere end de fleste andre steder. Selv om at dækreglementet er ændret til i år, så skal alle teams lære hvordan man bruger dækkene. Det nye dækreglement påbyder tvungen brug af 2 forskellige compounds.

Hvor Pascal Vasselon har sine spekulationer om dækkene, så er han til gengæld glad for at det blev muligt at teste på banen i sidste uge. Det har givet teamet et godt indblik i hvordan setuppet skal være. Det har også givet mulighed for at finde ud hvor meget ekstra køling der skal være på bilerne. Vintertestene bliver foretaget under generelt køligere forhold. I Malaysia er der næsten modsatte forhold. Væsentligt varmere og med en helt anden luftfugtighed end i Europa. Men det fik man et godt indblik i ved testen i sidste uge.


Jarno Trulli
(Foto: Toyota )

Både Ralf Schumacher og Jarno Trulli er klar til weekenden. Jarno Trulli håber på at han kan gentage den podieplacering han fik for Toyota i 2005, som faktisk var Toyotas første podieplacering, og en af de få i det hele taget. Begge kørere er dog godt klar over at det bliver mere end vanskeligt. Spørgsmålet er hvor langt Toyota i det hele taget er nået siden det australske Grand Prix. Gav de alt hvad de havde i sig ved testen i sidste uge, eller har man gemt noget til Grand Prixet?

Dons

Læs mere om:
  • Jarno Trulli
  • Ralf Schumacher
  • Panasonic Toyota Racing
  • Sepang
  • 08/04/07 - Sepang - Formel 1 - FIA F1
  •