Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Anden runde

Formel 1 
04/04/07 

Er Ferrari virkelig dominerende?
I Australien var der aldrig nogen tvivl om Kimi Raikkonens sejr - men det var første løb, og første løb kan kun i begrænset omfang bruges som en retningspil for resten af sæsonen. Det er i andet løb at man kan begynde at ane hvad der er tendenser og hvad der var held.
 

Hvis Kimi Raikkonen vinder i ligeså overlegen stil som i Melbourne, så har konkurrenterne for alvor grund til bekymring. Så begynder man at kunne en ane et Ferrari team der vil spadsere væk med mesterskabet, til stor ærgelse for konkurrenterne og alle os, der gerne vil have lidt spænding.


Alonso plejer at klare sig godt på Sepang.
(Foto: McLaren)

Skulle sejren gå til Felipe Massa, så har konkurrenterne i virkeligheden også grund til at være bekymrede - det vil stadig være tegn på Ferrari dominans. For os der ser på, er den situation måske ikke så bekymrende - hellere et tæt VM opgør mellem teamkammerater end et opreklameret-ikke eksisterende opgør mellem kørere i forskellige biler.

Men når det er sagt, så vil en sejr til McLaren være godt for forhåbningerne om en spændende sæson. En sejr til Renault eller måske endda BMW vil være næsten endnu bedre, for så vil der være tegn på at en svag præstation i et løb kan afløses af et godt i næste. Noget man ellers ikke ser meget til i Formel 1 mere.


Coulthard har en ny motor i bilen.
(Foto: gepa-pictures)

Der er varmt i Malaysia og det plejer at gøre livet svært for motorerne, der så i øvrigt samtidig, for de flestes vedkommende, er på løb nr. 2. Men fra sidste år ved vi, at det ikke ligefrem betyder motorhaverier i massevis, men bare en lidt øget risiko for flere af bilerne.

Banen har de sidste par år ligget godt til Alonso og Renault, men nu er de to ikke længere sammen og et gæt herfra er at Alonso betød mere i det forhold end Renault gjorde. Så derfor er den spanske verdensmester måske et meget godt sted at satse sine penge, hvis man er til den slags.

At det igen bliver Ferrari og McLaren i front, turde også være et rimeligt sikkert gæt. Spændende bliver det om BMW kan holde pladsen som tredie bedste team, eller de begynder at blive presset af Renault og andre.

Spændende bliver det også at se om Williams igen kan holde Toyota bag sig - og ikke mindst om Super-Aguri igen er bedre end Honda.

Men i Malaysia kan man begynde at ane hvem der har kvaliteten til en hel sæson om hvem der bare var heldige i Australien. Det er set før at team præstere bedst i starten for derefter at falde tilbage. Super Aguri kunne godt være en af den slags.


Tættere blev det ikke i Australien.
(Foto: Ferrari)

Dark horse i løbet, kunne være David Coulthard. Skotten var bogstaveligt talt flyvende i i Australien, og kan efter sit lille crash stille med en ny motor i Malaysia. I Australien fik bilen vist lidt tænder, ikke meget, men lidt. Og måske kan der komme lidt mere bid i den røde tyr; Coulthard skal man aldrig afskrive fra at lave en god præstation i al fald.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sepang
  • 08/04/07 - Sepang - Formel 1 - FIA F1
  •