Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Malaysias GP – Williams preview

Formel 1 
04/04/07 

Williams teamet fik kørt sig til 2 points i Albert Park takket være N. Rosberg. For A. Wurz var det ingen succes, men det var så heller ikke hans skyld. Det sørgede en anden kører for.
 

Williams teamet gjorde det hæderligt men så heller ikke mere i Australien. Men hvad der måske er mere vigtigt for teamet er, at man sluttede foran sin motorleverandør Toyota. Det er en af ting som teamet håber på vil gentage sig. Og det er helt sikkert at det er noget man hos Toyota vil betragte med en vis skepsis, hvis det forsætter.


A. Wurz
(Foto: Bridgestone)

Teamet har været meget glade for den test man deltog i, i sidste uge. Det har givet et bedre billede af hvordan setup skal være, givet indikationer med hensyn til holdbarhed og mange andre vigtige ting. Mest vigtig af alt er måske at man har haft bedre tid til at kunne forberede sig på de forhold der hersker i Malaysia i øjeblikket. Her er der tale om vejret som på de kanter er domineret af kraftig regnskyl, høj luftfugtighed og høje temperaturer. Her er det at forberedelserne omkring setup, motorstyring og især køling skal være på plads. Teamet har fået fløjet nye dele ud til Malaysia til testen i sidste uge, og en stor del af dem vil blive anvendt i Grand Prixet.


Dækkene kan blive en faktor på Sepang
(Foto: Bridgestone)

Sam Michael fortæller at man faktisk allerede har planlagt teamets pitstop strategi. Det bliver 2 stops strategi. Men hvordan de enkelte stints skal køres, det vil han ikke afsløre. Forståeligt nok. Men det er selvfølgelig med forbehold for ændringer. Sam Michael mener også at dæksliddet kan blive en faktor som skal indgå i teamets beregninger. Man fik et billede af dæksliddet i forbindelse med testen i sidste uge. Og pr. tradition kan banen være temmelig hård ved dækkene.

N. Rosberg og A. Wurz er begge opsatte på at gøre en god figur i søndagens Grand Prix. N. Rosberg tilføjer at det der kan være de værste forhindringer i Malaysia er vejret og så det at banen er temmelig ujævn efter hans mening. A. Wurz ser også forholdene som en vigtig faktor. Den fysiske form for kørerne skal være helt i top. A. Wurz er vel forberedt. Både fysisk, men også med den faktor at han kørte over 200 omgange på banen i sidste uge.

Sam Michael fortæller også at efter det første Grand Prix og testen i sidste uge, begynder der at tegne sig et billede af styrkeforholdet i feltet i år. Dog siger han også at han udmærket er klar over at det var de færreste der gav alt under testen i sidste uge. Men forhåbningerne er store i teamet. Starten ser lovende ud for teamet, der alt andet lige næsten kun kan gøre det bedre i år end i sidste sæson.

Dons

Læs mere om:
  • Alexander Wurz
  • Nico Rosberg
  • Williams F1 Team
  • Sepang
  • 08/04/07 - Sepang - Formel 1 - FIA F1
  •