Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Malaysias GP – BMW Sauber preview

Formel 1 
03/04/07 

N. Heidfeld fik points i Australien mens R. Kubica måtte udgå. Efter en god test netop på Sepang banen, er BMW Sauber klar til nye udfordringer.
 

BMW Sauber fik én fjerdeplads med hjem fra Australien. Desværre måtte R. Kubica udgå, han lå ellers også til at få gode points med hjem. Siden har teamet været på Sepang banen for at teste med 2 dage til hver af kørerne. Når Grand Prix weekenden går i gang for alvor på fredag, vil Sebastian Vettel være nomineret til at køre i den ene af bilerne, såfremt vejret tillader det. Det er i hvert fald den foreløbige melding fra teamet. Er vejret ikke optimalt – dvs. tørt – bliver det R. Kubica og N. Heidfeld der skal køre træningssessionerne.


Robert Kubica under testen i sidste uge
(Foto: Bridgestone)

I sidste uge testede man flere nye dele, ligesom man forberedte sig på de lokale forhold i Malaysia som kan være meget anderledes end det man oplevede i Australien. Fejlen på R. Kubicas bil i Australien er fundet, og man har rettet og forbedret de dele som forårsagede fejlen. Og det er selvfølgelig sket i begge biler. Da der blev testet på banen i sidste uge, blev der ligeledes arbejdet meget med at finde det rigtige setup. Banens forskelligartede sving gør at man må finde et optimalt kompromis. Det gælder både det mekaniske setup og det aerodynamiske.


Nick Heidfeld
(Foto: BMW)

For kørerne bliver Grand Prixet et miks. N. Heidfeld har kørt her flere gange før. R. Kubica har kun kørt test her før og S. Vettel er her for første gang. Bortset fra testen i sidste uge, er det derfor kun N. Heidfeld der kan dele ud af sin erfaring med banen. Men mon ikke de 2 dage i sidste uge har lært R. Kubica hvordan banen skal køres.

I teamet håber man på godt vejr. Det kan dog være en omskiftelig affære på de kanter. Man er så godt som klar, dog skal de sidste detaljer finpudses i fredagens træningssessioner. Stemningen er god i teamet efter at de første 5 points blev hentet i Australien. Men der bliver heller ikke lagt skjul på at der forventes flere i Malaysia.

Dons

Læs mere om:
  • Nick Heidfeld
  • Robert Kubica
  • BMW Sauber F1 Team
  • Sepang
  • 08/04/07 - Sepang - Formel 1 - FIA F1
  •