Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Begge Suzuki-racere i top ti

Rally 
04/04/07 

Det var to tilfredse rallytalenter, der kunne stige ud af hver deres Suzuki Swift 1600 Challenge efter en veloverstået sæsondebut i Wikinger Rallye i Nordtyskland i lørdags.
 

Kasper Nyman Andersen, der debuterede i bilen, sluttede sit første løb i bilen på en flot tiendeplads. Niki Bjerg Larsen, der i denne sammenhæng er den rutinerede, blev nummer ni efter et løb, hvor han flere gange kørte op med de bedste og på et tidspunkt lå på den samlede fjerdeplads.
- Vi var desværre ude for et lille uheld på prøve syv, hvor vi kommer for hurtigt ind i et sving. Jeg får ikke bilen ordentligt med rundt og rammer en jordvold, så bilen bliver slået skæv, forklarer en ærgerlig Niki Bjerg Larsen.
- Det gjorde desværre, at bilen groft sagt kørte sidelæns, når den burde køre lige ud, så vi måtte liste i mål, og det kostede desværre klassesejren og den samlede femteplads.
Uheldet var en lille skønhedsplet på et løb, som Niki Bjerg Larsen ellers var godt tilfreds med.
- Jeg kan mærke, at jeg har fået en hel masse ud af at være en del af DASU Rally Challenge sidste år, og jeg synes, at jeg fortsatte, hvor jeg slap sidste sæson og kørte rigtig stærkt lige fra begyndelsen af første hastighedsprøve, fortæller det 23-årige rallytalent.


(Foto: DASU)

Også den debuterende Kasper Nyman Andersen var tilfreds med resultatet af det tyske rallyløb:
- Målet var først og fremmest at gennemføre og dermed få kørt en masse kilometer i bilen. Jeg havde håbet på en top ti placering, og det lykkedes, så jeg er generelt set godt tilfreds, siger Kasper Nyman Andersen efter løbet.
- Den gule Suzuki Swift kører rigtig godt. Vi har lavet nogle justeringer af blandt andet undervognen i løbet af vinteren, og det fungerede rigtigt godt. Bilen er hurtigere end min tidligere rallybil, så der gik lige et par prøver, inden jeg for alvor blev dus med bilen, men så havde jeg også vænnet mig til den.
Kasper Nyman Andersen og andenkører Claus Kammersgaard måtte på et tidspunkt ty til lavteknologisk kommunikation med tegn, fagter, skrig og skrål, da samtaleanlægget gjorde knuder.
- Selv om Claus råbte så højt han kunne, lød det bare som en hvisken i samtaleanlægget, fortæller Kasper Nyman.
- Men med tegn og ved at råbe højt gik det nogenlunde alligevel, og vi tabte heldigvis ikke alt for meget på det problem.

Næste gang de to Suzuki Swift 1600 Challenge skal ud at køre, er den 20. og 21. april i det tyske Hessen Rallye.


Læs mere om:
  • Kasper Nyman Andersen
  • Niki Bjerg Larsen
  •