Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Frankrigs GP ude i 2008?

Formel 1 
30/03/07 

Efter at Bernie Ecclestone forleden luftede tanken om et fransk Grand Prix ved Paris, er der sket en ny udvikling i sagen. Nu er Grand Prixet decideret i fare i 2008.
 

Bernie Ecclestone vil gerne have et Grand Prix i eller omkring Paris. Det er en gammel drøm som opstod allerede da Bernie Ecclestone begyndte at få magt i motorsporten. Drømmen havde han dog tilfælles med datidens FIA præsident Balestre. Nu kan drømmen gå i opfyldelse idet at der er risiko for at afviklingen på Magny-Cours så absolut er i fare.

Det franske Grand Prix har i mange år lidt af for få tilskuere. Det hjalp lidt at man får få år siden satte billetpriserne ned til et noget mere fornuftigt niveau. Og sidste år arrangerede man en koncert med det tidligere Pink Floyd medlem Roger Waters. Tilskuerne kom igen. Men trafikken til og fra banen, sammenholdt med at banen er placeret ude midt i ingenting, gør livet vanskeligt for arrangørerne. En planlagt motorvej der skal gå gennem området er ikke fuldført. Arbejdet stoppede for et par år siden få kilometre fra banen. Det betyder et til tider sindssygt trafikkaos til og fra banen. Bernie Ecclestone appellerede eller måske rettere truede de franske politikere med sin udtalelse forleden, til at de skulle gøre noget. Der er endnu ikke kommet nogen reaktion, og måske gør der heller ikke. Den franske valgkamp er under opbygning.

Arrangørerne af det franske Grand Prix – FFSA – har meldt ud at hvis ikke der gøres noget, vil man ikke se sig i stand til at afholde det franske Grand Prix i 2008. Så sent som i går – torsdag – udsendte FFSA en pressemeddelelse hvor man meget kraftigt appellerede alle motorsportsfans til at komme til det franske Grand Prix. Blandt andet for at overbevise de franske politikere om at, nu er det nødvendigt at få færdiggjort motorvejsforbindelsen til banen, samt flere andre ting som politikerne tilsyneladende også har lovet.

FFSA siger ligeledes i deres pressemeddelelse at første prioritet i øjeblikket er at få afviklet det franske Grand Prix 2007 med så stor succes som overhovedet muligt. Derefter vil man evaluere på om man vil arrangere igen i 2008. FFSA sidder både på promoveringsretten og retten til at afvikle det franske Grand Prix.

Beslutter FFSA sig for ikke at afvikle Grand Prixet i 2008, er der en mulighed for at det kan afvikles på Paul Ricard banen. Den er i de senere år udbygget til en ret god standard af ejeren, som for øvrigt er – Bernie Ecclestone.
Findes der ikke en løsning, således at det franske Grand Prix i 2008 ikke køres, vil det være første gang siden 1955 at det ikke bliver kørt. Det franske Grand Prix er blevet afviklet på Magny-Cours siden 1991, hvor man overtog Grand Prixet efter Paul Ricard banen.

Dons

Læs mere om:
  • Magny-Cours
  • Paul Ricard
  •