Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Langstreckenpokal

Sæsonpremiere for Team GRC

Langstreckenpokal 
30/03/07 

Med teamets Lotus Sport Elise, og en ny talentfuld ung kører, er teamet klar til en spændende sæsonpremiere på Nürburgring.
Team GRC starter hårdt ud, sæsonens første løb er weekendens afdeling af det internationalt anerkendte langdistanceløb VLN, der igen i år har deltagelse af både fuld- og semi fabriksteams.
 

Alt imens de fleste danske teams først nu er kommet på asfalt, og arbejder hårdt med setup og finjusteringer, er sæsonen snart i fuld gang i Tyskland. I dag fredag den 30. er der fri træning og lørdag den 31. er der først kvalifikation om formiddagen, og klokken 12 skydes fire-timers løbet i gang.

Den nye unge kører, Alex Christensen, har endnu sin første runde på Nürburgring til gode. Og som om banen i sig selv ikke er en udfordring, så bliver det også de første omgange i Elisen for den nye kører.
Team GRC stiftede første gang bekendtskab med Alexander Christensen i forbindelse med 24 timers løbet i Dubai, men der kørte Team GRC i en lejet BMW M3.

Jan Kalmar der igennem de sidste to år selv har opbygget kendskab og erfaring med banen og VLN, er den anden kører i teamets Lotus.


(Foto: Frozenspeed / Team GRC)

Forud for løbet er der dog et par ting, som teamet gerne ville have haft mere tid til at arbejde med.
”Sidste weekends åbne træning blev aflyst på grund af 30 centimeter sne på banen. Det var ikke optimalt, for vi mangler stadigvæk et par små justeringer på bilen. Samtidigt ville det også have givet Alex muligheden for at få nogle omgange på den teknisk svære bane, så han både kunne blive fortrolig med bilen og banen,” fortæller Jan Kalmar.

Fredag bliver altså en meget komprimeret dag, hvor træning skal kombineres med justeringer og udveksling af erfaringer mellem ung og gammel.
”Med så mange ubekendte er det klart, at vi ikke satser på en topplacering. Det her løb bliver en god lektion for Alex, og samtidigt kan vi få justeret bilen helt ind,” siger Jan Kalmar, og lover at følge op med nyt om teamet både senere i dag og lørdag.

At VLN nyder stor international anerkendelse, kan man blandt andet se på deltagerlisten. Flere fabriksteam stiller op, og blandt andet er nummer et og to i WTCC, Andy Priaux og Jörg Müller, deltagere i en fabriks Z4'er fra BMW Motorsport.

VLN serien består af ti afdelinger, med løb på mellem tre og seks timer, samt et 24-timers løb. Antallet af startende biler svinger mellem 140 og 225.
Alle løbene bliver kørt på den 24,8 km lange Nürburgring, der udover sin længde, også byder kørerne på et bane lay-out med meget høj sværhedsgrad.

Team GRC


Læs mere om:
  • Alex Christensen
  • Jan Kalmar
  • GRC
  • Nürburgring
  •