Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula 3

Formel 3 Masters ud af Zandvoort!

Formel 3 
27/03/07 

Det lyder som en eller anden protest fra en motorsportsfjendtlig miljøorganisation og det er tæt på sandheden. Siden 1991 har Europas mest prestige-fyldte Formel 3 løb været afholdt på den tidligere Grand Prix bane i Holland.
 

Løbet har altid været en stor succes også publikumsmæssigt, hvor der var op imod 70.000 fans i klitterne ud mod Nordsøen. Foruden F3-løbene var der masser af andre løb og opvisning med bl.a. Formel 1 og Moto GP.
Løbet har stor mediebevågenhed og flere senere F1-kørere står på sejrslisten bl.a.: Pedro Lamy, Takuma Sato, David Coulthard og den nye megastjerne Lewis Hamilton.

Hvorfor så ”forbyde” en succes??
Tja… desværre ser det ud til, at de hollandske myndigheder har lært af deres danske kollegaer (!!).
I Zandvoort har man indført restriktioner for hvor mange ”ekstra støjende internationale løbsdage” der må være. Hele fem (5 !) tillader man og da der allerede er fastlagt løb med både A1 Grand Prix og DTM, har ”Formula 3 Masters” fået det røde kort af bykongerne i Zandvoort.
Arrangørerne har prøvet alle muligheder, også dispensation for to ekstra løbsdage, hvilket (selvfølgelig) blev blankt afvist af myndighederne...!

Det er grotesk, banen blev bygget i slutningen af 40'erne, hvor der stor set kun var en lille badeby et godt stykke væk. Dele af banen var de betonforsyningsveje som tyskerne havde bygget under krigen. Senere blev Zandvoort en eksklusiv badeby og det store hit var når Formel 1 gæstede byen en gang om året. Når noget bliver eksklusivt og et hit, så skal der bygges mere, hoteller og lejlighedskomplekser er skudt op og nu ligger banen næsten inde i byen!
Løbene på Zandvoort er nu ikke længere så attraktive, det er jo ikke længere ”kongeklassen” Formel 1 med tilhørende medieopmærksomhed og kändisser, der gæster byen…. så hvorfor ikke bare forbyde larmen og dermed ”kvæle” sporten?

Man skal altid se positivt på tingene…. i dette tilfælde er det vel ”positivt” set med danske øjne, at ikke kun er de danske myndigheder der er på nakken af motorsporten!!
(Hvis eller det er positivt!)

Them

Læs mere om:
  • Zandvoort
  •