Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Indy Car optakt

IndyCar
Series  

24/03/07 

Nu med tre kvinder og mange favoritter!
Sæsonen 2007 starter den 24. marts på ovalbanen i Miami.
2006-sæsonen var totalt domineret af to teams: Ganassi og Penske. De to teams vandt tilsammen 12 af 14 løb i serien, og da sæsonen sluttede besatte kørere fra Penske og Ganassi de fire første pladser i mesterskabet!
 

Ikke overraskende har Penske og Ganassi valgt at fortsætte med samme kørere i den nye sæson. Penske med den forsvarende mester og Indy 500 vinder Sam Hornish og brasilianeren Helio Castroneves. Ganassi har genvalg til englænderen Dan Wheldon og den lokale Scott Dixon.

Andretti Green Racing har lokket den talentfulde og meget populære Danica Patrick til teamet med en større millionkontrakt. Danica er den hidtil eneste kvinde som har sikret sig en pole-position i IndyCar. Desuden var hun flere gange tæt på en sejr i 2006.
Teamkollegaer hos Andretti Green bliver Tony Kanaan, Dario Franchitti og Andretti-dynastiets meget talentfulde Marco (søn af Michael og barnebarn af legendariske Mario). Marco var i 2006 tæt på at vinde Indy 500 i første forsøg.

Endnu et bud på en titelkandidat kunne være brasilianske Vitor Meira, som sammen med japaneren Kosuke Matsuura stiller op for Panther Racing.
Andre gode bud kunne være Scott Sharp og Jeff Simmons fra Rahal-Lettermann, Darren Manning (Foyt) og den tidligere Indy 500 vinder Buddy Rice. Rice stiller i år op for Dreyer & Reinhold Racing og han får som team-kollega Sarah Fisher. Sarah er meget talentfuld og har flere gange vist gode resultater i IndyCar.
Endnu en kvinde, Milka Duno, stiller til start i årets mesterskab. Milka ( - er hun ikke selvskreven til en schweizisk sponsor med en ko i en mystisk farve???) er mest kendt fra Grand Am, hvor hun har flere ganske fornuftige resultater. Milka Duno stiller op for Samax Motorsport og har kontrakt på 10 løb. Hun får dog først sin debut d. 29. april.

I 2007 kører alle biler i mesterskabet på 100% ethanol. Ethanol har et mindre energiindhold end methanol (som hidtil har været anvendt som brændstof i IndyCar). For at ”udligne” dette har motorproducenten Honda i samarbejde med IndyCar-organisationen valgt øge motorerne til 3,5 liter.

Indtil 2006 blev Indy Car Series løb kun afviklet på ovalbaner, men ”forsøg” i 2006 med løb på ”almindelige” baner, og gadeløb, blev så stor en succes, at serien nu er ”vokset” til 17 løb. Nye løb i år er Mid-Ohio (som tidligere var med i Champ Car World Series) og Belle Isle i Detroit.

Det tegner til en ny stor sæson for Indy Car Series. Det er ikke mange år siden, at Indy Car var ”lille-broderen” i forhold til Champ Car, og nærmest var lidt til grin - det har ændret sig markant, bl.a. ved at to af de store Champ Car teams, Penske og Ganassi, skiftede til IndyCar.
Nu har IndyCar et større deltagerfelt, og ikke mindst løbet over dem alle: Indy 500.

Them

Læs mere om:
  • Homestead
  • 24/03/07 - Homestead - IndyCar Series
  •